Antonescu despre impozitarea pensiilor: Haiducie de dreapta a Guvernului Boc

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, înaintea BPC, că demersul lui Sebastian Vlădescu privind dezbaterea publică a ideii impozitării pensiilor şi limitarea dreptului la alocaţie, reprezintă "haiducia de dreapta a Guvernului Boc", care arată că Exectuviul este în căutare disperată de bani.

24 afișări
Imaginea articolului Antonescu despre impozitarea pensiilor: Haiducie de dreapta a Guvernului Boc

Antonescu despre impozitarea pensiilor: Haiducie de dreapta a Guvernului Boc (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat cum comentează intenţia lui Vlădescu de a supune dezbaterii ideea impozitării pensiilor, Antonescu a răspuns: "Asta este haiducia de dreapta a Guvernului Boc".

"Cum să comentez? Un om de dreapta, e un guvern de dreapta, care doreşte să ia alocaţiile de la bandiţii de copii ai bandiţilor de bogaţi şi să impoziteze pensiile şi sub 1.000 de lei, de la bandiţii de pensionari. Dincolo de lucrurile astea, care deja au căpătat o alură halucinantă, eu cred că toate aceste semne ne arată pur şi simplu că Guvernul nu mai are bani şi că suntem în preajma riscului incapacităţii de plată, pentru că în momentul în care vedem că salariaţi numeroşi încasează mai puţini bani şi ni se povesteşte de fapt că au greşit contabilii, au greşit mii de contabili toţi în acelaşi sens", a susţinut Crin Antonescu.

El a mai spus că, atunci când se vorbeşte despre "o aberaţie precum aceea a atacării unui drept constituţional al copilului, al fiecărei mame, indiferent de starea materială, când se vorbeşte acum de impozitarea pensiilor, deci şi a pensiilor mici, foarte mici, înseamnă că Guvernul este într-o căutare disperată de bani".

"Asta ne arată încă o dată că, în afară de a încerca să jecmănească diferite categorii de venituri, nu are nicio altă soluţie pentru a face ca economia să producă bani şi ca bugetul să fie alimentat", a conchis Antonescu.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, vorbeşte, într-un interviu acordat money.ro, despre faptul că veniturile pentru pensii sunt exceptate de la impozitare şi lansează ideea unei dezbateri pe această temă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici