Antonescu, după şedinţa USL: Se va da raport de RESPINGERE la proiectul de lege Roşia Montană

Liderul PNL Crin Antonescu a anunţat, luni, după şedinţa USL, că se va da raport de respingere la proiectul de lege privind exploatarea minieră de la Roşia Montană.

1263 afișări
Imaginea articolului Antonescu, după şedinţa USL: Se va da raport de RESPINGERE la proiectul de lege Roşia Montană

Antonescu, după şedinţa USL: Se va da raport de respingere la proiectul de lege Roşia Montană (Imagine: Cristian Movila/ Mediafax Foto)

Crin Antonescu a precizat că, în şedinţa USL, s-a ajuns la consens pe acest subiect.

"Pentru comisia specială care azi îşi va da obştescul sfârşit şi va da vot final... principiul este următorul: raport de respingere pentru actualul proiect al Guvernului şi în concluzii se vor face câteva recomandări majore pentru constituirea unui cadru legislativ", a anunţat Antonescu.

"Acest proiect va fi respins", a mai spus Antonescu, precizând că o nouă lege va stabili criterii generale pentru exploatările viitoare.

Liderul PNL a explicat soluţia convenită la nivelul USL.

"Exprimă intenţia comună nu de a bloca exploatarea, nu de a bloca dezvoltarea, ci de a construi o legislaţie care să dea şansa dezvoltării, să dea şansa exploatării nu doar la Roşia Montană sau în alte chestiuni punctuale, ci ca un cadru general, în condiţii convenabile, rentabile, rezonabile pentru statul român şi pentru economia românească, în condiţii de respectare a standardelor de dezvoltare durabilă, în condiţii de respectare a standardului de mediu", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că "se deschid toate posibilătăţile pentru ca o legislaţie sănătoasă, transparentă, bazată pe criterii foarte ferme şi universal acceptate (...) să fie reglementate".

La şedinţa USL a fost prezent şi preşedintele Comisiei parlamentare privind Roşia Montană, senatorul PSD Darius Vâlcov.

Comisia va da votul luni, la ora 18.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici