Antonescu: Geoană schimbă regulile, impunând şapte candidaţi la dezbatere

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, că, după ce a acceptat toate condiţiile impuse de staff-ul lui Mircea Geoană pentru a participa la dezbaterea publică de la TVR, acum Geoană schimbă regulile, impunând ca la dezbatere să participe şapte candidaţi, şi nu cinci, aşa cum fusese stabilit iniţial.

19 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Geoană schimbă regulile, impunând şapte candidaţi la dezbatere

Antonescu: Geoană schimbă regulile, impunând şapte candidaţi la dezbatere (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"S-a ajuns la două dezbateri: azi (miercuri - n.r.) la TVR cu toţi candidaţii şi vineri în trei, cu cei trei aflaţi pe primele locuri. Domnul Băsescu dorea un singur moderator, Geoană dorea trei moderatori. Am fost de acord şi cu unu şi cu trei. Acum, Geoană a spus că fără Vadim Tudor şi Gigi Becali nu se prezintă, iar domnul Sassu ne impune acum o dezbatere în şapte", a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă la Timişoara.

El a afirmat că lui Geoană îi este "frică" să participe la o dezbatere.

"Nu se poate ca, odată convenit pe o formulă, să constat că domnului Geoană îi este practic frică să participe la o dezbatere. (...) Geoană a încercat mai întâi să ne ducă la un seminar organizat de colegii săi la ASE. Nu putem să ajungem la o dezbatere în care să fim legaţi de scaun, cu căluş la gură şi moderată eventual de Hrebenciuc", a spus liderul PNL.

El a afirmat că se va prezenta la dezbaterea pentru care au existat discuţii.

"Eu mă prezint în această seară, după ce voi participa aici la mitingul de la Timişoara, la dezbaterea în cinci care a fost cerută şi perfectată în cursul discuţiilor şi cu Mircea Geoană, şi cu Traian Băsescu, şi cu staff-urile lor. Dacă Mircea Geoană evită o dezbatere cu contracandidaţii săi reali şi doreşte să facă o dezbatere separată organizată de domnul Sassu, cu Corneliu Vadim Tudor şi cu George Becali, evident că poate să o facă. Din punctul meu de vedere sunt relevante acele confruntări, acele dezbateri pe care publicul le aşteaptă şi în care să putem să ne punem toate problemele care pot privi un preşedinte al României", a declarat Antonescu.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX dacă va participa la dezbaterea de miercuri seară, de la TVR, în condiţiile în care Traian Băsescu nu va merge, Antonescu a răspuns: "Eu am încheiat o înţelegere pe care au încheiat-o dimineaţă toţi. Această dezbatere este diseară (miercuri seară - n.r.) la 19.45, o dezbatere în cinci. Eu voi fi prezent la această dezbatere în cinci. Cine nu vrea să vină, îl priveşte".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici