Antonescu: Intervenţia de duminică a lui Băsescu arată că Guvernul n-are nicio soluţie anticriză

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că Traian Băsescu a recunoscut, prin intervenţia de duminică de la Guvern, că Executivul nu a avut şi nu are nicio soluţie anticriză, menţionând că soluţia pentru ieşirea din criză este "un alt preşedinte şi un alt Guvern".

11 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Intervenţia de duminică a lui Băsescu arată că Guvernul n-are nicio soluţie anticriză

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Practic, intervenţia de ieri (duminică-nr) de la Guvernul României a preşedintelui Băsescu, a recunoscut şi a reconfirmat ceea ce susţinem de trei luni de zile şi anume că Guvernul Boc nu a avut şi nu are nicio soluţie, nici un program anticriză", a susţinut Crin Antonescu.

El a ţinut să amintească faptul că şeful statului vorbea, pe tot parcursul campaniei electorale, despre "o perspectivă foarte bună, despre semnele de revigorare economică şi susţinea măsurile pe care, chipurile, acest Guvern le-ar fi luat sau le-ar lua împotriva crizei".

"Azi, când campania electorală s-a terminat şi când, pentru Traian Băsescu, a început o alta, şi anume campania prezindenţială, iată că brusc, ceea ce am spus noi până acum nu e confirmat chiar de preşedinte, iată că brusc se constată că Guvernul nu a făcut şi nu face nimic eficace împotriva crizei", a spus Antonescu.

Liderul liberalilor a subliniat că ameninţarea lui Băsescu privind neplata salariilor din octombrie este o "diversiune de tip electoral".

"Considerăm o diversiune de tip electoral ameninţarea pe care preşedintele Traian Băsescu a vehiculat-o cum că în octombrie nu s-ar mai putea plăti salariile şi celelalte formule de acest gen. Este doar o construcţie electorală, doar o încercare prin care o parte din ce în ce mai mare a populaţiei speriată de criză să vadă că în octombrie eventual preşedintele şi guvernul aub rezolvat această problemă. Nu se pune în mod normal problema neachitării salariilor şi a tuturor celorlalte drepturi în luna octombrie", a afirmat Crin Antonescu.

El a adăugat că există soluţii împotriva crizei, pe care liberalii le-au discutat, le-au făcut publice şi sunt gata să le discute.

"Suntem gata să le discutăm şi cu preşedintele, şi cu Guvernul, dar categoric, soluţia fundamentală pentru ieşirea României din criză este un alt preşedinte şi un alt Guvern. Şi aceste lucruri se vor rezolva în toamna acestui an", a conchis Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a fost prezent, duminică, la începutul şedinţei de Guvern, unde urma să se discute despre descentralizare, aplicarea programului "Prima Casă" şi comasarea unor taxe şi tarife parafiscale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici