Antonescu l-ar pune pe Iohannis premier cu sprijinul majorităţii deja formate

Candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale Crin Antonescu a afirmat, sâmbătă, la Ploieşti, că atunci când spune că îl va desemna pe Klaus Iohannis pentru funcţia de prim-ministru dacă el va fi ales preşedinte se bazează pe "majoritatea deja formată în sprijinul acestei formule".

19 afișări
Imaginea articolului Antonescu l-ar pune pe Iohannis premier cu sprijinul majorităţii deja formate

Antonescu l-ar pune pe Iohannis premier cu sprijinul majorităţii deja formate (Imagine: Zoltan Racz/Mediafax Foto)

Antonescu a precizat că felul în care partidele vor negocia între ele componenţa viitorului guvern ţine de negocierile dintre partide şi nu intră în atribuţiile preşedintelui.

"Clădirea guvernului este un atribut al partidelor, preşedintele nu are calitatea de a spune ce fel de guvern să fie, ce partide să participe, ministrul cutare e bun, ministrul cutare nu e bun (...) Când spun că îl voi desemna pe Klaus Iohannis dacă voi fi ales preşedinte mă bazez pe faptul că există deja o majoritate în sprijinul acestei formule. Cum ar negocia Klaus Iohannis cu partidele, partidele între ele componenţa acestui guvern, pentru că va fi un guvern politic, asta este exact problema lor. Răspunderea şi-o asumă partidele care susţin guvernul şi prim-ministrul", a afirmat Antonescu.

Întrebat dacă se aşteaptă ca vreunul din grupurile parlamentare care au format noua majoritate odată cu votarea moţiunii de cenzură să se răzgândească în privinţa susţinerii lui Iohannis, Crin Antonescu a spus că în ultimele zile nu a avut discuţii pe acest subiect.

Antonescu a precizat însă că nu-şi permite să spună altceva decât că liderii celorlalte partide care au susţinut varianta Iohannis pentru funcţia de premier nu au cum să-şi schimbe poziţia fiindcă nu-şi permit să fie nişte "saltimbanci".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici