Antonescu: La începutul acestui an, cred că există obligaţia să revigorăm, să menţinem USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, la începutul primei şedinţe a conducerii liberale din acest an, că el crede "cu tărie" că, în ciuda tuturor lucrurilor văzute şi trăite pe sfârşit de an, există obligaţia de a se încerca revigorarea, menţinerea USL, care să-şi ducă la capăt mandatul.

482 afișări
Imaginea articolului Antonescu: La începutul acestui an, cred că există obligaţia să revigorăm, să menţinem USL

Antonescu: La începutul acestui an, cred că există obligaţia să revigorăm, să menţinem USL (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Îmi par iresponsabile declaraţiile unor colegi de alianţă, oameni politici, care vorbesc despre data la care ar fi mai bine să rupă USL, despre gâlceava din cutare sau cutare colţ al ţării, despre toate divergenţele, conflictele, frustrările, care s-au acumulat în anul trecut în interiorul acestei alianţe. Nu că ele nu ar fi reale, ştim bine că sunt reale, ştim bine că dincolo de cele care s-au expus public, cu imprudenţă, după părerea mea, chiar cu iresponsabilitate, există multe altele despre care am ştiut să tăcem", a afirmat Antonescu, în intervenţia sa din debutul şedinţei BPN al PNL, la care presa a avut acces.

Liderul PNL a susţinut că liberalii pot avea "motive reale" să discute la un moment dat "despre încetarea acestui contract" privind USL, însă politicienii pot face acest lucru spre deosebire de alegători, care nu au mijloacele să determine o decizie politică între alegeri.

"Cetăţenii nu au decât posibilitatea ca o dată la patru ani să creadă pe unii dintre noi şi să dea un vot, care înseamnă un contract, pe care, dacă îl rupem, îl rupem noi, politicienii, unilateral. Cetăţenii nu se mai pot pronunţa. (...) Iată de ce cred, înainte de toate şi din capul locului, că este responsabilitatea şi capacitatea noastră de a ne gândi nu dacă şi nu când şi nu cum rupem USL, ci cum ducem la capăt angajamentul pe care ni l-am luat", a declarat Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat că la începutul acestui an crede "cu tărie" că, în ciuda tuturor lucrurilor din USL din 2013, există posibilitatea de a revigora şi de a menţine USL.

"La începutul acestui an, cred cu tărie că, în ciuda tuturor lucrurilor pe care le-am trăit şi le-am văzut, mai cu seamă spre finalul anului trecut, există posibilitatea şi, în orice caz, avem obligaţia să încercăm, luând măsuri care se impun, luând măsuri care sunt posibile şi nimerite, să revigorăm, să menţinem USL, să ne achităm de obligaţiile şi să folosim prerogativele pe care în interiorul acestei alianţe le avem pentru a ne duce la bun sfârşit mandatul. Un mandat care trece şi peste alegeri europalamentare, care implică alegeri prezidenţiale şi care implică guvernarea şi menţinerea unei majorităţi parlamentare până la sfârşitul lui 2016, la următoarele alegeri parlamentare", a spus Antonescu.

Crin Antonescu a mai spus că 2014 are "toate şansele" să fie cel mai greu, dar şi cel mai fructuos an din istoria politică a PNL de după 1990.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici