Antonescu: La moţiune le vom spune celor de la putere "Ridică-te şi umblă! "

Copreşedintele USL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că PNL, PC şi PSD au luat decizia iniţierii moţiunii de cenzură după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea pentru noul Cod al Muncii.

24 afișări
Imaginea articolului Antonescu: La moţiune le vom spune celor de la putere "Ridică-te şi umblă! "

Antonescu: La moţiune le vom spune celor de la putere "Ridică-te şi umblă! " (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Antonescu a afirmat, răspunzând unor întrebări, că speră ca parlamentarii din arcul guvernamental să nu mai stea în bănci la votul la moţiune.

"Vom striga către cei de la putere: «Ridică-te şi umblă!». Nu este nevoie de un miracol, este o chestie de conştiinţă", a spus el.

Antonescu a afirmat că moţiunea de cenzură va fi una specială, întrucât va conţine nu doar poziţia PNL şi PSD, ci va fi susţinută oficial de principalele sindicate şi patronate.

Preşedintele PNL a precizat că, odată cu moţiunea de cenzură, partidele din opoziţie vor depune şi o iniţiativă legislativă redactată în comun cu o parte a sindicatelor şi patronatelor, cu privire la Codul Muncii.

Întrebat dacă ar fi bine ca sindicatele să organizeze grevă generală în ziua în care se va vota moţiunea de cenzură, Antonescu a spus că o grevă generală "ar da greutate", însă el nu face sugestii liderilor sindicali.

"Am văzut la moţiunea trecută o sumă de ocări care au incriminat gestul lui Ponta. Este normal ca nişte lideri politici, în limitele discernământului, să fie transparenţi şi să îşi asume lucrul acesta. Eu şi Victor Ponta nu avem nicio inhibiţie în acest sens. Avem datoria să reprezentăm aceşti oameni, iar dacă Traian Băsescu îşi închipuie că ţinând o marionetă ca Boc sau schimbând o marionetă ca Boc cu o altă marionetă şi ţinând în şah cu dosare penale nişte oameni pot guvern liniştiţi împotriva dorinţei a 85% din populaţie, se înşeală", a afirmat Antonescu.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că proiectul de modificare a Codului Muncii, care a fost aprobat în cursul dimineţii de Guvern, a fost deja trimis Parlamentului, în vederea angajării răspunderii.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici