Antonescu: Nivelul până la care se merge cu candidaturi comune, la îndemâna organizaţiilor

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, după negocierile cu PSD pentru redactarea protocolului alianţei PSD-ACD, că organizaţiile locale ale celor două partide vor decide până unde se aplică principiul candidaturilor comune.

25 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nivelul până la care se merge cu candidaturi comune, la îndemâna organizaţiilor

Antonescu: Nivelul până la care se merge cu candidaturi comune, la îndemâna organizaţiilor (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Antonescu a spus că, dincolo de candidaturile comune PSD-ACD la preşedinţie, la şefia Consiliilor Judeţene şi la primăriile marilor oraşe, organizaţiile locale "vor avea la îndemână decizia" cu privire la oportunitatea candidaturilor comune.

Întrebat dacă s-a stabilit că PSD şi ACD vor avea candidaţi comuni în Bucureşti, preşedintele PNL a răspuns: "Am convenit să nu intrăm în detaliile acestui document. Facem un angajament ferm, dar în diferite situaţii lăsăm la îndemâna decidenţilor locali, dar şi centrali, ca la momentul respectiv să ia cea mai bună decizie".

Întrebat dacă principiul parităţii va funcţiona şi pentru listele de candidaţi la consilierii locali şi judeţeni, Antonescu a răspuns: "La listele pentru Consiliile locale, pentru că deja sunt detalii, dar şi în unele cazuri la consiliile judeţene, el va exista. Însă fiind vorba de lucruri deja particulare, va avea un rol foarte important şi evaluarea sociologică, pentru că nu există o omogenitate electorală. Sunt zone în care PSD are un electorat mai puternic, sunt zone în care dreapta sau PNL are un electorat mai puternic. Este normal ca fiecare forţă politică să îşi adapteze construcţia şi detaliile în funcţie de avantajele electorale".

Preşedintele PNL a declarat că nu mai vede niciun obstacol "semnificativ" în încheierea alianţei, menţionând că discuţiile vor continua în următoarele zile pentru că "sunt multe detalii şi multe finisaje" de făcut.

Antonescu a evitat să dea amănunte cu privire la denumirea viitoarei alianţei sau despre sigla electorală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici