Antonescu: Nu am avut niciun fel de demers de a adera la PPE, dar e posibil un compromis în Parlamentul European

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că partidul pe care îl conduce nu a avut niciun fel de demers pentru a adera la PPE şi de a renunţa la ALDE, unde PNL este afiliat în prezent, însă nu exclude însă în Parlamentul European un mare "compromis" între cele trei mari familii politice.

254 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu am avut niciun fel de demers de a adera la PPE, dar e posibil un compromis în Parlamentul European

Antonescu: Nu am avut niciun fel de demers de a adera la PPE, dar e posibil un compromis în Parlamentul European (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat dacă PNL intenţionează să adere la PPE şi să renunţe la ALDE.

"Nu am avut niciun fel de demers în acest sens şi în orice caz nu se va întâmpla ca noi să fim într-o altă familie politică europeană fără ca dumneavoastră să ştiţi acest lucru", a declarat Antonescu.

De asemenea, el a fost întrebat dacă nu este posibil să aibă loc o alianţă între ALDE şi PPE după europarlamentare.

"La scară europeană, lucrurile sunt destul de complicate, pentru că înainte de toate apare un element nou în raport cu actualul Parlament. Va apărea o parte importantă, semnificativă, de nou veniţi, de emergenţi eurosceptici de la partidului domnului Farage din Marea Britanie, până la Frontul Naţional din Franţa, ceea ce va schimba cumva datele problemei. Eu cred că nu este exclus să asistăm chiar la un compromis în trei, un mare compromis în trei, cu familiile tradiţionale pro-europene, populari, socialişti, liberali, pentru că oricum în PE şi CE regulile şi procedurile sunt altele. Acolo nu avem de a face cu putere-opoziţie aşa cum avem în parlamentele naţionale, ci întotdeauna cu formule de compromis", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că liderul ALDE, Guy Verhofstadt, va avea o vizită în România la începutul lunii aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici