Antonescu: Nu am discutat propunerea eliminării PC din USL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că în şedinţa conducerii USL nu s-a discutat propunerea vicepreşedintelui liberal Relu Fenechiu de eliminare a PC din cadrul Uniunii, el precizând că nimeni nu are de gând să elimine pe cineva din această construcţie politică.

313 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu am discutat propunerea eliminării PC din USL

Antonescu: Nu am discutat propunerea eliminării PC din USL (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Antonescu a spus că liderul PC Daniel Constantin şi preşedintele fondator al PC Dan Voiculescu au plecat mai devreme de la şedinţa USL din cauze care ţin de agendă, având o reuniune de partid.

Preşedintele PNL a subliniat că anunţul făcut săptămână trecută, referitor la susţinerea lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, este "formal, oficial şi întemeiat", fiind făcut cu respectarea Statutului de către cei doi copreşedinţi ai USL, el precizând că, între timp, "s-a lămurit şi PC", care "nu se mai zbate în dilema Oprescu-Popescu-Piedone".

Întrebat dacă există tensiuni în USL referitoare la PC, Antonescu a arătat că "unde există viaţa există tensiune", el făcând referire, în glumă, la tensiunea arterială.

În ceea ce priveşte eventuala candidatură a deputatului PC Tudor Ciuhodaru la Primăria Iaşi, Antonescu a precizat că, la Iaşi, USL va merge unită, cu candidat comun la CJ, desemnat de PNL, la Primărie fiind spirjinit candidatul PSD Gheorghe Nichita.

Antonescu a mai susţinut că, în ciuda eforturilor actualei puteri de a transmite mesajul că USL este şubrezită, Uniunea "merge mai departe", îşi respectă programul anunţat şi "îşi vede de treabă", scopul şi obligaţia acestei construcţii fiind acelea de a constui o alternativă la actuala putere.

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, vineri, la Iaşi, că va cere conducerilor PSD şi PNL scoaterea PC din USL, motivând că într-o alianţă serioasă deciziile nu se pot lua în urma şantajului unuia dintre aliaţi.

Relu Fenechiu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că este dezamăgit de şefii PC, şi de la Iaşi, dar şi de la nivel naţional, motiv pentru care va solicita conducerilor PSD şi PNL să găsească o soluţie, astfel încât USL să fie formată doar din liberali şi social-democraţi.

"Voi cere acest lucru conducerilor PSD şi PNL. Am înfiinţat USL pentru a câştiga alegerile şi pentru a oferi românilor o alternativă, nu pentru pofta cuiva. Cei de la PC m-au dezamăgit. Au spus că vor merge cu candidaţi proprii, deşi au primit candidaturi în mai multe judeţe. Au luat şefia unui consiliu judeţean, chiar dacă acolo nu au nici un primar", a spus Relu Fenechiu.

Liderul liberal a spus că PC ar trebui să iasă din USL, apoi să revină în alianţă după viitoarele alegeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici