Antonescu: Nu iubesc nici eu ţuţării; nu cred că au dispărut, dar nu sunt majoritari în PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, l-a invitat, vineri, la Congres, pe Ludovic Orban să candideze la preşedinţia PNL, spunându-i că "există ţuţări" printre liberali, dar nu crede că aceştia sunt majoritari.

15 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Nu iubesc nici eu ţuţării; nu cred că au dispărut, dar nu sunt majoritari în PNL

Antonescu: Nu iubesc nici eu ţuţării; nu cred că au dispărut, dar nu sunt majoritari în PNL (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Există ţuţări printre noi, Ludovic, fă-mi cinstea şi candidează! Fă-mi cinstea şi nu considera că eu trebuie să fiu preşedinte pentru ca tu să fi prim-vicepreşedinte", i-a spus Antonescu lui Orban.

El a arătat că nu au dispărut ţuţării din PNL şi i-a propus lui Orban o pauză de la "mica psihodramă", deoarece "afară sunt oameni care au mult mai multe probleme".

"Nu iubesc nici eu ţuţării. Nu cred că în PNL au dispărut ţuţării şi că nu vor mai exista, dar nu cred că ei sunt majoritari", a spus Antonescu.

El a arătat că Ludovic Orban trebuia să-l invite atunci când era fie la primăria Capitalei, fie preşedinte al organizaţiei Bucureşti, fie ministru la Ministerul Transporturilor să ţină "un curs de cum se conduce fără ţuţări". "Aveam şi noi şansa de a avea un curs de cum se conduce fără ţuţări. Am ratat ocazia aceasta", a adăugat Antonescu.

El i-a răspuns lui Orban, arătându-i că a conduce PNL "zi de zi", nu înseamnă "a vorbi la telefon pentru a pregăti preşedinţii de organizaţii din umbră şi nici să se numere oamenii din filiale".

Antonescu a adăugat că din ziua în care a fost ales preşedinte al PNL nu a existat o zi în care să nu facă ce a putut mai bine pentru partid şi că nu este omul căruia să i se spună să lase distracţia, arătând că nu este totul să laşi un meci de fotbal sau o horă.

El i-a mai spus lui Orban că în România există nenorociri mai mari decât cea că nu va fi prim-vicepreşedinte şi l-a îndemnat să "lase lamentările" şi să nu mai considere că trebuie să fie împreună ca "Pat şi Patason sau Stan şi Bran".

Ludovic Orban a spus anterior, în faţa Congresului, că îşi doreşte desfiinţarea instituţiei ţuţărului în PNL.

"Exista o instituţie pe lângă rabin, care se numea instituţia ţuţărului. Erau nişte băieţi plătiţi care umblau cu rabinul şi, în timp ce rabinul vorbea făceau «tţu, tţu, tţu, formidabil, tţu, tţu, tţu câtă drepate are, extraordinar, vai cât de înţelept e rabinul». Claudiu împărat avea o altă instituţie, un om pe lângă el care, atunci când mergea prin mulţimi spune: «Adu-ţi amite că nu eşti zeu, adu-ţi aminte că eşti om!»", a ţinut să spună Orban în debutul discursului său.

"Încep discursul meu prin a vă spune, dragul meu, că ceea ce-mi doresc e ca în PNL să desfiinţăm instituţia «ţuţerului» şi să aducem această instituţie care funcţiona pe lângă Claudiu împărat, instituţia celui care are curajul să-i spună şefului, atunci când nu are dreptate, că nu are dreptate, atunci când greşeşte, că greşeşte, instiuţia celor care nu-şi câştigă locurile în partid şi în societate punându-se bine cu şefii, ci fiind valorizaţi pe acei oameni care îşi câştigă locul în partid în baza meritului personal", a spus Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici