Antonescu: Ordonanţa de Urgenţă privind CC va fi pusă de acord cu decizia Curţii

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, după o întâlnire la Palatul Cotroceni cu premierul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, că OUG privind Curtea Constituţională va fi pusă de acord cu decizia Curţii în forul legislativ.

394 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Ordonanţa de Urgenţă privind CC va fi pusă de acord cu decizia Curţii

Antonescu: Ordonanţa de Urgenţă privind CC va fi pusă de acord cu decizia Curţii (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax foto)

Declaraţia lui Antonescu a fost făcută la finalul întâlnirii cu premierul Victor Ponta, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi preşedintele interimar al Senatului, Petru Filip, în care au fost abordate subiectele politice la zi legate de organizarea referendumului şi corectarea Ordonanţei de Urgenţă privind Curtea Constituţională.

Preşedintele interimat a afirmat că în procedurile parlamentare va fi corectată OUG "întocmai şi exact" în raport cu decizia Curţii Constituţionale privind controlul de constituţionalitate asupra hotărârilor Parlamentului.

În acest context, Antonescu a susţinut că nu este vorba despre a "dicta" Parlamentului, ci despre o întâlnire de informare.

"Nici eu, nici primul ministru nu dictăm Parlamentului. Oameni care nu cunosc Constituţia României îi cer asta prim-ministrului sau îmi cer asta mie. Nu încălcăm Constituţia României pentru niciun motiv. Am avut astăzi o discuţie de informare, o discuţie în urma căreia eu sunt convins că lucrurile vor decurge normal în această privinţă, dar aceste decizii, despre care vorbesc, despre care m-am informat, sunt decizii pe care le va lua Parlamentul României. Nu decizii dictate de preşedintele interimar, de prim-ministrul sau de altcineva", a explicat Antonescu.

Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis, în 9 iulie, sesizarea de neconstituţionalitate formulată de 67 deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al PDL şi a constatat că soluţia legislativă care exclude de la controlul de constituţionalitate hotărârile Parlamentului care afectează valori şi principii constituţionale este neconstituţională. Decizia este definitivă şi general obligatorie, ea fiind publicată joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici