Antonescu: Parlamentarii PNL care nu votează moţiunea, excluşi din partid

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la finalul BPC, vă parlamentarii liberali care vor absenta sau nu vor moţiunea de cenzură vor fi sancţionaţi cu excluderea din partid, anunţând în acest context că PNL va vota "cu bilele la vedere".

19 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Parlamentarii PNL care nu votează moţiunea, excluşi din partid

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine: Mediafax Foto)

"S-au luat toate măsurile pentru ca grupurile parlamentare să asigure mâine (marţi nr.) prezenţa şi votul în favoarea moţiunii de cenzură a tuturor parlamentarilor liberali. Absenţa sau votul împotriva moţiunii de cenzură se va sancţiona cu excluderea din partid şi am ferma convingere că nu vom avea probleme din acest punct de vedere. Vom vota la vedere pentru ca opinia publică să cunoască foarte limpede cine este consecvent cu propriile acţiuni politice şi cine nu", a susţinut Crin Antonescu.

El a menţionat că liberalii speră că "toţi cei care au iniţiat şi care şi-au declarat sprijinul pentru moţiunea de cenzură vor fi consecvenţi", referindu-se astfel şi la parlamentarii UDMR.

În ceea ce îi priveşte de parlamentarii liberalii care au ales să plece la PDL, Antonescu a menţionat că cine doreşte să plece la democrat-lierali să plece "acum".

"Eu mă aştept să fim toţi, cine doreşte să plece acum la PDL poate să plece la PDL. Cine nu merge pe linia politică a partidului în acest moment va fi exclus. Nu acceptăm jumătăţi de măsură, iar mesajul meu pentru cei care pleacă la PDL sau încearcă să facă jocurile PDL-ului este că nici dosarele pe care promite domnul Băsescu că le închide nu se vor închide şi nici faptele cu care unii sunt şantajaţi nu vor rămâne după alegerile prezidenţiale nepedepsite", a spus liderul liberalilor.

Întrebat dacă se bazează şi pe votul lui Bogdan Olteanu, ales viceguvernator al BNR, Antonescu a menţionat că se bazează pe votul acestuia dacă mai este "în condiţia de parlamentar".

"Dacă Bogdan Olteanu este încă în condiţia sa de parlamentar şi are toate drepturile, nu ştiu exact formalităţile, evident că mă bazez pe votul tuturor parlamentarilor liberali în exerciţiu", a conchis Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici