Antonescu: Partidul lui Tăriceanu ar putea fi pe lângă PC cam ce e PC pe lângă PNL

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, joi, că partidul pe care intenţionează să îl formeze Călin Popescu Tăriceanu nu va avea niciun rol în acest an, el apreciind că acest "aşa-zis partid" ar putea fi pe lângă PC cam ce este PC pe lângă PNL.

162 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Partidul lui Tăriceanu ar putea fi pe lângă PC cam ce e PC pe lângă PNL

Preşedintele PNL Crin Antonescu (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Solicitat să comenteze intenţia lui Tăriceanu de a forma Partidul Reformator Liberal şi întrebat ce rol va avea acest partid în anul 2014, an în care sunt şi alegeri prezidenţiale, Antonescu a răspuns: "Este o situaţie jenantă, jalnică, iar acest aşa-zis partid nu va avea niciun rol".

"Eu ştiam de foarte multă vreme - şi nu numai eu, toţi colegii noştri - că în momentul în care PNL are un culoar şi asumă un rol şi o ambiţie majoră, vom avea din toate părţile, reţineţi, din toate părţile, toate obstrucţiile posibile şi toate atacurile posibile şi nu trebuie să vă mire, nu trebuie să vă lăsaţi furaţi uneori de propria propagandă", a continuat Antonescu.

El a arătat că PNL nu este în acest moment un adversar doar pentru Victor Ponta, PSD şi asociaţii, ci este "la fel de adversar şi este lovit şi va fi lovit" şi dinspre partea lui Traian Băsescu şi a asociaţilor acestuia.

Antonescu a mai spus că USL nu poate continua cu partidul pe care îl va forma Tăriceanu. "Acest partid pe care îl va forma domnul Tăriceanu ar putea fi pe lângă PC cam ce e PC pe lângă PNL şi ar putea fi acolo la USD, USD Reformator ar putea fi, dar nu USL", a spus Antonescu.

El a precizat că anunţul făcut de premierul Ponta privind oferirea de posturi în Guvern liberalilor care pleacă cu Tăriceanu reprezintă o "tentativă de mituire politică".

Antonescu a mai spus, răspunzând unei întrebări, că, din punctul său de vedere, nu există motive pentru convocarea unui congres extraordinar al PNL înainte de europarlamentare.

"Din punctul meu de vedere nu există motive, nici nu cred că ar fi binevenit pentru că totuşi suntem pe linie dreaptă în pregătirea pentru europarlamentare. Dar dacă cineva îl doreşte, îl poate solicita oricând, nimic nu ne împiedică din statut. Ştiţi că am şi făcut vreo două congerse eu, ca să nu pierdem mâna", a spus Tăriceanu.

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat, miercuri, demisia din PNL.

Tăriceanu a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că USL trebuie să continue, că va anunţa joi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal, şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici