Antonescu: Pivniceru ia deciziile. Pot să nu ne convină, dar are susţinerea PNL şi are independenţă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că decizia ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, privind delegarea Laurei Codruţa Kovesi la Bruxelles este o hotărâre cu care nu este de acord, însă ministrul beneficiază de independenţă şi de sprijinul politic al USL.

848 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Pivniceru ia deciziile. Pot să nu ne convină, dar are susţinerea PNL şi are independenţă

Antonescu: Pivniceru ia deciziile. Pot să nu ne convină, dar are susţinerea PNL şi are independenţă (Imagine Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Antonescu a răspuns astfel unor întrebări legate de situaţia Laurei Codruţa Kovesi dar şi despre discuţiile purtate de Pivniceru luni cu liderii USL.

Întrebat dacă este de acord ca Laura Codruţa Kovesi să fie reprezentatul României la Bruxelles pe tema MCV, Antonescu a răspuns: "Nu, dar nu e decizia mea şi nu e problema mea. Este o opinie strict personală, care nu are cu nimic a face cu decizia ministrului Justiţiei, care are tot dreptul să o ia, are toată jurisdicţia să o ia şi care are sprijinul PNL, al USL, pentru a lua ce decizii găseşte de cuviinţă în deplină libertate sau independenţă de opinia mea sau a altcuiva dintre factorii politici", a explicat Antonescu.

Preşedintele PNL i-a invitat pe jurnalişti să nu mai susţină "lucruri neadevărate" precum acelea că "Antonescu a atacat Guvernul Ponta", menţionând că nu a făcut acest lucru.

"Dacă nu avem nici în anul 2012 cultura nuanţei, a diferenţei, atunci înseamnă că punem în continuare titluri prosteşti şi minţim oamenii. Deci e foarte limpede: ministrul Justiţiei are, conform legii, prerogativa de a face nişte propuneri, pentru Bruxelles, pentru ce vreţi dumneavoastră, da? Ce spune legea? În momentul în care noi am propus-o, premierul a acceptat-o pe doamna Mona Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei, i-am garantat şi vom respecta întocmai independenţa deciziilor sale", a afirmat Antonescu.

"Resemnaţi-vă că voi susţine Guvernul Ponta până în 2016, sper să vă ţină Dumnezeu sănătoşi", le-a mai spus Antonescu jurnaliştilor.

La rândul său, întrebat care a fost obiectul discuţiei de luni dintre cei doi lideri ai USL şi ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, premierul Victor Ponta a spus: "Am discutat încă o dată cu domnia sa referitor la ceea ce a stabilit la Bruxelles, procedura este cea pe care o cunoaşteţi, în sensul că s-au depus candidaturile, înţeleg că în jurul datei de 22-23 vor avea loc interviurile şi depunerea planurilor de management, după care doamna ministru Pivniceru va face două propuneri, una pentru funcţia de procuror general, una pentru procuror-şef al DNA, urmând ca aceste două propuneri să intre în discuţia CSM", a susţinut Ponta. El a precizat că decizia în cazul lui Kovesi i-a aparţinut în totalitate ministrului Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a venit luni după-amiază la şedinţa USL, care a avut loc în cabinetul preşedintelui Senatului.

Pivniceru nu a dorit să facă declaraţii la sosire. După aproximativ 20 de minute, ea a plecat pe o ieşire unde nu se aflau ziarişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici