Antonescu: Poate Dumnezeu îi deschide capul lui Băsescu şi adoptă ideile liberale pentru criză

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că liberalii europeni nu pot aştepta soluţii pentru ieşirea din criză de la socialişti şi de la PPE, precizând că, în cazul României, speră că "Dumnezeu îi deschide capul lui Băsescu", să preia ideile liberale, aşa cum au făcut alte guverne.

24 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Poate Dumnezeu îi deschide capul lui Băsescu şi adoptă ideile liberale pentru criză

Antonescu: Poate Dumnezeu îi deschide capul lui Băsescu şi adoptă ideile liberale pentru criză (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Suntem într-un peisaj de criză la nivel financiar, economic, la nivel ideologic. Există o dispută întreagă în legătură şi cu originile crizei şi cu soluţiile de ieşire din criză şi tocmai în acest context eu cred că noi liberalii trebuie să ne reafirmăm valorile fundamentale, convingerile fundamentale că soluţiile liberale, psihologia, filosofia socială, politică, economică, liberală sunt căi sigure de a ieşi din criză", a susţinut Crin Antonescu, la congresul LYMEC de la Sinaia.

El le-a transmis tinerilor liberali europeni că toţi liberalii aşteaptă de la ei să fie "agenţii mai hotărâţi ca niciodată ai ideilor liberale, ai forţei şi soluţiilor pe care aceste idei articulate şi puse în practică le dau", precizând că, în opinia sa, "liberalii au un rol cheie de jucat", soluţiile trebuind să se axeze pe mai multă transparenţă şi responsabilitate.

"Partidele liberale nu se pot mulţumi, în ciuda succeselor remarcabile pe care le-au obţinut în ultima vreme, cu rolul de al treilea grup politic în arena europeană şi că trebuie să avem şi încredere şi trebuie să asumăm şi responsabilitatea. Pentru că la această criză noi nu putem aştepta idei şi soluţii nici de la socialişti şi nici de la grupul popular european. Trebuie ca atare să jucăm un rol mai important, să avem o voce mai puternică, iar rolul lor, al tinerilor, este evident să facă şi cunoscute şi credibile aceste idei, mai ales la nivelul tinerei generaţii, cea care înseamnă Europa de azi şi mai ales de mâine", a adăugat Antonescu.

El le-a spus tinerilor liberali europeni că ALDE are nevoie de o viziune pe termen lung, precizând că pentru o economie inteligentă şi sustenabilă care să creeze locuri de muncă, să mărească productivitatea şi coeziuena socială, UE trebuie să revizuiască întreaga strategie pe "dezvoltare economică", precizând că ideile liberale bune nu sunt suficiente, fiind nevoie şi de buni promotori ai acestor valori.

Întrebat, la finalul intervenţiei sale, care sunt ideile liberale pentru ieşirea din criză şi dacă ar trebui aplicate şi într-o guvernare, preşedintele liberalilor şi-a exprimat speranţa ca "Dumnezeu să-i deschidă capul lui Traian Băsescu", aşa cum s-a întâmplat şi cu alte guverne care au preluat ideile.

"Sunt aceleaşi, ele pot fi puse în aplicare numai într-o guvernare, nu ştiu când va fi acest moment. Eu cred că aşa cum şi în alte momente când liberalii nu au fost la guvernare au existat guverne deloc liberale, dar care au fost constrânse totuşi să înţeleagă că nu poţi să sufoci o economie cu fiscalitate, cu birocraţie, mai ales în condiţii de criză, poate că într-o bună zi, cât mai există acest Guvern, Dumnezeu îi deschide capul lui Traian Băsescu, pentru că atunci automat îi deschide şi lui Emil Boc", a conchis Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici