Antonescu: România e condusă de doi comunişti, Traian Băsescu şi Emil Boc

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că România este condusă "de doi comunişti", referindu-se la preşedintele statului, Traian Băsescu, şi la premierul Emil Boc.

934 afișări
Imaginea articolului Antonescu: România e condusă de doi comunişti, Traian Băsescu şi Emil Boc

Crin Antonescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax foto)

Crin Antonescu a susţinut acest lucru după ce un jurnalist l-a întrebat pe Victor Ponta de ce nu îl "elimină" pe Ion Iliescu din PSD, având în vedere răspunderea acestuia în legătură cu actele de violenţă din timpul mineriadelor.

"Pe ce se bazează asta? Pe un veridict al justiţiei? E la fel de adevărată ca aceea că Băsescu a furat Flota acestei ţări. În faţa justiţiei, e o afirmaţie la fel de adevărată, ba chiar cea cu Flota e pusă la frigider. Mai vedem, e suspendată. În vreme ce Iliescu făcea crime, aşa cum susţineţi, cu ce le făcea? Cu mâinile goale sau cu trenurile? Cine conducea trenurile? Îl cunoaşteţi pe un tovarăş Băsescu Traian care dirija, de la Bucureşti, aceste trenuri? Ion Iliescu e un om retras din politica activă pe care îl putem judeca într-un fel sau altul, e un om care s-a confruntat cu electoratul, când a câştigat, când a pierdut, iar problemele României de astăzi nu sunt generate de Ion Iliescu, nici corupţia de azi din România, nici aservirea instituţiilor care ar trebui să fie independente, azi în România nimic din toate acestea nu sunt generate de Ion Iliescu", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL a adăugat că Ion Iliescu e "retras", iar ţara e condusă de doi "comunişti", Emil Boc şi Traian Băsescu.

"Dacă vreţi să zicem aşa, Ion Iliescu e retras, e într-o poziţie de onoare, participă la nişte întâlniri ale PSD, spune lucruri corecte. Ce spune astăzi Ion Iliescu este corect de la cap la coadă, adică vorbeşte despre separaţia puterilor în stat, despre echilibrul parlamentar, despre democraţie, iar România, stimate domn, e singura ţară din Europa care e condusă de doi comunişti, Traian Băsescu şi Emil Boc. Ion Iliescu nu mai conduce demult România", a declarat Crin Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici