Antonescu se declară consternat de decizia CC şi cere lui Băsescu să nu promulge Legea pensiilor

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, se declară "consternat" de decizia Curţii Constituţionale în privinţa Legii pensiilor şi îi cere preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge actul normativ.

10 afișări
Imaginea articolului Antonescu se declară consternat de decizia CC şi cere lui Băsescu să nu promulge Legea pensiilor

Antonescu se declară consternat de decizia CC şi cere lui Băsescu să nu promulge Legea pensiilor (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Liderul PNL a susţinut că Legea pensiilor este "inechitabilă" şi "injustă" şi că a fost adoptată "prin furt".

El a precizat că, de aceea, în numele PNL, îi solicită preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge Legea pensiilor şi să o trimită Parlamentului pentru reexaminare pe fond şi pentru a fi adoptată prin proceduri legale.

Antonescu a precizat că PNL a aşteptat cu interes şi speranţă verdictul CC privitor la Legea pensiilor şi că a primit cu consternare decizia judecătorilor de la Curte.

"Faptul că decizia a fost adoptată cu clasicul deja scor de cinci la patru şi că a ignorat toate obiecţiunile pe care le-am făcut în întâmpinarea Curţii ne face să ne gândim - nu are rost să fim ipocriţi - la o decizie cu caracter politic", a spus Antonescu.

El a arătat că Legea pensiilor este una injustă şi inechitabilă şi afectează grav soarta a milioane de pensionari, în condiţiile în care a fost adoptată prin "cea mai scandaloasă şi mai dovedită public fraudă din Parlament, respectiv numărătoarea Robertei Anastase şi a lui Sever Voinescu-Cotoi".

Preşedintele liberal a precizat că această lege mai are o singură "oprelişte" înainte de a intra în vigoare, respectiv nepromulgarea sa de către preşedintele Traian Băsescu, şi i-a solicitat şefului statului să nu o promulge, deşi decizia Curţii Constituţionale îi dă dreptul să o facă.

"Împreună cu colegii din Cameră şi în numele PNL, îi cer preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge această lege. Chiar dacă verdictul Curţii i-ar oferi o scuză, să o retrimită pentru ca, pe conţinut şi pe procedura de vot, ea să fie adoptată în condiţiile legale şi morale", a conchis Antonescu.

Legea sistemului unitar de pensii publice este constituţională, potrivit hotărârii de miercuri a Curţii Constituţionale care a respins sesizările PNL şi PSD+PC.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedintelui României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici