Antonescu: Se poate lua şi decizia angajării răspunderii Guvernului pe descentralizare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, înaintea şedinţei USL, că se poate lua şi decizia angajării răspunderii Guvernului în Parlament asupra proiectului de lege privind descentralizarea, principalul element care să justifice urgenţa fiind legat de construcţia bugetară pe anul viitor.

251 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Se poate lua şi decizia angajării răspunderii Guvernului pe descentralizare

Antonescu: Se poate lua şi decizia angajării răspunderii Guvernului pe descentralizare

"Asta (angajarea răspunderii, n.r.) e o chestiune de procedură. Vom discuta dacă există elemente care să justifice urgenţa şi sigur că principalul element este construcţia bugetară - şi acesta este încă un subiect despre care vom discuta azi - se poate lua şi această decizie", a spus Antonescu.

El a arătat că, în discuţiile despre descentralizare, echipele conduse de vicepremierul Liviu Dragnea şi de prim-vicepreşedintele PNL Klaus Iohannis au avansat foarte mult, dar acestea nu au fost încheiate.

"Cred că mai este o şedinţă luni, dar cred că s-au conturat elementele esenţiale", a spus Antonescu.

El a precizat că ordinea publică şi Poliţia rămân aşa cum sunt în acest moment şi nu vor fi descentralizate.

"Ordinea publică şi Poliţia rămân aşa cum sunt, pentru că nu se poate vorbi din foarte multe motive despre o descentralizare a ordinii publice", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici