Antonescu: Senatul a dovedit un echilibru special, un spirit democratic, de civilitate şi de dialog

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat miercuri, cu ocazia prezentării bilanţului legislaturii 2008-2012, că într-o perioadă extrem de agitată, cu multe tulburări politice, Senatul a dovedit un echilibru special, un spirit democratic, de civilitate şi de dialog politic.

71 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Senatul a dovedit un echilibru special, un spirit democratic, de civilitate şi de dialog

Crin Antonescu (Imagine: Ovidiu Micsik/ Mediafax Foto)

"Cred că ce se poate reţine, înainte de toate, din activitatea Senatului în această perioadă extrem de agitată, cu multe tulburări politice, este că Senatul, în ansamblul său, a dovedit un echilibru special, a reuşit în mai mare măsură decât alte instituţii politice să păstreze, în ciuda agitaţiei generale, un spirit democratic, un spirit de civilitate, un spirit de dialog politic între diferitele grupuri, între putere şi opoziţie, între senatori, chiar în momentele cele mai dificile", a spus Antonescu.

"Cred că acest spirit al Senatului va trebui să prevaleze şi în legislatura viitoare", a adăugat el.

El a mai arătat că perioada politică şi legislativă recentă a fost "foarte complicată, foarte agitată, foarte bogată, cu bune şi cu rele".

"La sfârşitul acestei legislaturi, cred că e de datoria mea să mulţumesc celor care au condus, în cea mai mare perioadă, Senatul, senatorului Mircea Geoană, domnului senator Vasile Blaga, tuturor colegilor care au activat în Senat în această perioadă şi să le urez succes pe mai departe", a adăugat el.

Antonescu a remarcat că o bună parte dintre senatorii actuali au candidat şi au câştigat un nou mandat în Senat pentru legislatura viitoare, senatori pe care i-a felicitat respectuos şi le-a urat succes în continuare, la fel cum i-a felicitat pe senatorii care nu au mai candidat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici