Antonescu: Ştiam că există riscul unor nemulţumiri faţă de Cabinetul alternativ, nu sunt surprins

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, înaintea şedinţei BPC, că ştia că există riscul apariţiei unor liberali nemulţumiţi atunci când a pornit acţiunea constituirii Cabinetului alternativ, declarând că acest subiect va fi discutat de partid în mod democratic.

25 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Ştiam că există riscul unor nemulţumiri faţă de Cabinetul alternativ, nu sunt surprins

Antonescu: Ştiam că există riscul unor nemulţumiri faţă de Cabinetul alternativ, nu sunt surprins (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Întrebat dacă se aşteaptă să întâmpine rezistenţă la validarea guvernului alternativ, Crin Antonescu a precizat că în PNL subiectele importante s-au discutat întotdeauna democratic.

"Este un partid deschis, este un partid în care întotdeauna toate temele, mai cu seamă cele de o asemenea importanţă, s-au dezbătut cât se poate de democratic. Nu e o temă uşoară, e vorba totuşi despre discutarea şi adoptarea unui program, despre dezbaterea unui principiu şi a unei formule în premieră, un cabinet alternativ, un cabinet din umbră. Vom vedea care vor fi poziţiile colegilor mei. Poziţia mea o cunoaşteţi şi, la sfâşitul acestor dezbateri care nu încep acum în Biroul Politic, nici în Consiliul Executiv, ci la ora 12.00, conform planului nostru, în Delegaţia Permanentă, veţi vedea care este decizia PNL", a susţinut Antonescu.

La remarca privind nemulţumirile unor liberali care spun că nu au fost consultaţi cu privire la componenţa guvernului, liderul PNL a precizat că ştia că există astfel de riscuri când a pornit că alcătuiască cabinetul alternativ.

"Fără îndoială vom discuta toate aceste lucruri. Nu e o decizie uşor de luat. Ştiam foarte bine că există aceste riscuri atunci când am pornit această acţiune şi, din punctul meu de vedere, nu e surprinzător. Paşii de reformă adevărată se fac greu în societatea românească şi în clasa politică românească, în toate partidele politice româneşti. Eu cred, totuşi, că, dacă există şansa ca undeva aceste mişcări de reformă să reuşească, acel partid este PNL", a adăugat Crin Antonescu.

Întrebat dacă va prezenta Delegaţiei membrii cabinetului din umbră, Crin Antonescu a precizat că la discuţiile de miercuri vor fi prezenţi doar acei membri care sunt şi în Delegaţia Permanentă, menţionând că independenţii nu au nicio calitate oficială până nu se ia o decizie în acest sens.

"Astăzi discuţia are loc doar la nivelul Delegaţiei Permanente şi, ca atare, vor fi prezenţi doar acei membri ai cabinetului din umbră care sunt şi membri ai Delegaţiei Permanente. Ceilalţi, până la o decizie, nu au nicio calitate oficială", a conchis Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a prezentat, joi, guvernul alternativ propus de PNL, format din 11 ministere, printre cei desemnaţi pentru aceste portofolii numărându-se Teodor Meleşcanu, Andrei Marga, Mariana Câmpeanu, Victor Paul Dobre, Mircea Diaconu, Eduard Hellvig. Crin Antonescu a menţionat că îşi asumă conducerea acestei echipe.

Liderul liberal a declarat că ministru al Finanţelor şi Economiei şi viceprim-ministru în acest cabinet alternativ este Claudiu Doltu, profesor universitar doctor la ASE, consilier prezidenţial între 1999 şi 2000, consilier al guvernatorului BNR.

În guvernul PNL, ministru al Educaţiei şi Cercetării şi viceprim-ministru este Andrei Marga, ministru al Afacerilor Externe - Teodor Meleşcanu, ministru al Apărării Naţionale - generalul în rezervă Corneliu Dobriţoiu, ministru al Muncii, Protecţiei sociale şi Familiei - Mariana Câmpeanu, ministru al Sănătăţii - academician Victor Voicu.

De asemenea, potrivit lui Antonescu, ministru al Administraţiei şi Internelor va fi Victor Paul Dobre, ministru al Justiţiei - Radu Catană, ministru al Infrastructurii Naţionale - Eduard Helvig, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării rurale - Aurelian Penescu, iar ca ministru al Culturii, Patrimoniului şi Identităţii Naţionale - Mircea Diaconu.

Antonescu a menţionat că, dacă vor primi votul Delegaţiei Permanente, aceştia vor deveni miniştri atunci când PNL va accede la guvernare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici