Antonescu: Un Guvern PNL-PDL e exclus, Băsescu poate să câştige 100% voturile

Liderul PNL Crin Antonescu a exclus, vineri seară, un guvern cu PDL şi a spus că Traian Băsescu nu îl va avea niciodată pe el şi pe cei care vin alături de el complici, menţionând că în acest caz va rămâne în politică pentru a face faţă "cotropirii" lui Băsescu.

21 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Un Guvern PNL-PDL e exclus, Băsescu poate să câştige 100% voturile

Antonescu: Un Guvern PNL-PDL e exclus, Băsescu poate să câştige 100% voturile (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Domnul Băsescu ştie foate bine că în Bucureşti orientarea politcă de dreapta este domninată, ştie că am obţinut un rezultat foarte bun şi am avut rezultate apropiate şi încearcă din nou să păcăleasccă aceşti oameni. Aceşti oameni sunt vaccinaţi, sunt informaţi, sunt inteligenţi. Nu reuşeşte domnul Traian Băsescu, pentru că este cel care, deţinând poziţia de preşedinte, de prim-ministru, de ministru al Finanţelor şi Economiei prin interpuşi, nu a făcut o politică de dreapta", a susţinut Crin Antonescu, învocând creşterea taxelor şi introducerea impozitului forfetar.

Liderul PNL a menţionat că este exclusă "posibilitatea unui Guvern PNL-PDL", argumentând că "dreapta cu oamenii de comportamentul, de teapa domnului Băsescu şi al celor din jurul său, nu se poate face", şi menţionând că, în cazul în care Băsescu câştigă alegerile, are două variante: să plece pur şi simplu din politică sau să o continue.

"Dar voi continua să fac politică, pentru că nu vreau să perceapă cineva că aş fi îngâmfat sau că mă supraevaluez. Dacă domnul Băsescu câştigă, nu văd pe altcineva acum din cei care fac politică în stare să reziste în faţa acestui om care va cotropi împreună cu clanul său România. Şi asta voi face. Poate să câştige 100% voturile (Băsescu-nr), pe mine şi pe cei care vin alături de mine nu ne va avea drept complici niciodată sub orice titlu ar da Guvern de dreapta, construcţie naţională etc.", a explicat Antonescu.

El a adăugat că îl votează pe Mircea Geoană ca om, pentru că oricâte reproşuri ar avea la adresa sa, "la Geoană nu este dovedită reaua credinţă într-o asemenea măsură definitivă ca la Traian Băsescu".

"Între doi oameni cu care eu vreau să merg mai departe ca preşedinţi trebuie să mijească o rază de speranţă la unul, că poate nu e atât de rău şi se mai poate face ceva cu el. Şi ăla e Mircea Geoană, nu Traian Băsescu. Eu am nevoie de un om care să înţeleagă în parametrii normali şi democraţi funcţia de preşedinte. Domnul Băsescu trăieşte o paranoia politică accentuată şi de lipsa de suficientă cultură şi simţ democratic. Preşedintele e, în viziunea domnului Băsescu, partenerul poporului român. Această pornire regală a monarhiei de drept divin, asta decriptez eu, dl. Băsescu sigur că nu gândeşte aşa, dar ăsta e instinctul, aşează poporul tot de-o parte şi de partea celaltă partenerul, «mirele divin» care este preşedintele", a adăugat Antonescu, menţionând că îl cunoştea pe Traian Băsescu şi în 2004, dar nu credea că e "un om atât de rău".

În plus, liberalul a menţionat că de ani de zile spune că "Băsescu e un preşedinte periculos, care trebuie schimbat", susţinând că îl ia pe Geoană "cu două mâini, chiar dacă are lipsuri", argumentând că împreună cu social-democratul are şansa să pună în practică un proiect.

Pe de altă parte, Antonescu a spus că se poate scrie "o carte cât enciclopedia britanică cu minciunile lui Traian Băsescu".

Rugat să dea un pronostic, Crin Antonescu a argumenatat că în opinia sa dezbaterea de joi "contează până într-un procent" şi a susţinut că pronosticul său este că "Mircea Geoană va câştiga 54-55%", Băsescu obţinând 46-45%.

"Va fi foarte greu, pentru că Băsescu şi sistemul său de «imunitate politică» vor renuţa greu la putere, sunt oameni care nu se sfiesc să încalce sau să ignore un rezultat democratic al alegerilor. (..) Le spun încă o dată alegătorilor mei pe care mă bazez că, dacă au reţineri faţă de Geoană, trebuie să se gîndească că, în funcţie de voturile lor, eu, Crin Antonescu, cel pe care l-au votat, am posibilitatea de a construi ceva acum în România sau nu şi dacă pierdem, vom pierde nişte ani preţioşi. Le cer votul pentru Mircea Geoană, dar cu gândul că votează pentru mine şi pentru proiectul Klaus Iohannis", a afirmat Antonescu, ţinând să-l sfătuiască pe Geoană să meargă la confruntarea televizată de la OTV, la care a fost invitat de Băsescu.

Traian Băsescu a declarat, vineri, în timpul unui miting din Piaţa Revoluţiei, că România are nevoie de un guvern de dreapta, PDL-PNL, pentru a putea face ca reformele să fie aplicate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici