Antonescu: Vom cere BP ale Parlamentului ca asumarea răspunderii să fie amânată cu o săptămână

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că liberalii vor solicita în Birourile Permanente reunite ca asumarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei să fie amânată cu o săptămână, până când judecătorii Curţii Constituţionale se vor pronunţa.

18 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Vom cere BP ale Parlamentului ca asumarea răspunderii să fie amânată cu o săptămână

Antonescu: Vom cere BP ale Parlamentului ca asumarea răspunderii să fie amânată cu o săptămână (Imagine: Ovidiu Mcsik/Mediafax Foto)

El a făcut anunţul miercuri seară, la Parlament, după ce moţiunea de cenzură a opoziţiei nu a întrunit numărul necesar pe voturi pentru a fi adoptată.

Antonescu a mai spus că este pentru o nouă moţiune de cenzură în cazul în care Guvernul îşi asumă răspunderea.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, "redeschiderea dezbaterilor" în cazul privind conflictul juridic de natură constituţional, invitând toate autorităţile implicate şi stabilind ca termen data de 3 noiembrie.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a depus la Curtea Constituţională, sesizarea referitoare la Legea educaţiei, reclamând un conflict juridic de natură constituţională cu Guvernul.

Geoană afirma că acest conflict a fost iniţiat în momentul în care Guvernul a decis să retragă din Senat proiectul Legii educaţiei şi să îşi angajeze răspunderea în Parlament pentru adoptarea acesteia. "Guvernul Boc, într-o incarnaţiune anterioară a sa, a făcut un lucru similar în 2009, şi după un an de zile încearcă acelaşi lucru", adăuga el, precizând că angajarea răspunderii pe Legea educaţiei a mai fost respinsă de CC anul trecut, cu motivaţia că angajarea răspunderii Guvernului nu poate fi folosită decât în cazuri excepţionale.

PSD nu va depune moţiune de cenzură la angajarea răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei dacă moţiunea de cenzură de miercuri nu va trece de votul din Parlament, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea partidului.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a evitat, miercuri seară, să spună dacă PSD va depune sau nu moţiune de cenzură după ce Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea educaţiei, el arătând că asumarea va fi amânată de conducerea Parlamentului.

La o zi după dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură, Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament, în data de 28 octombrie, pe Legea educaţiei, a hotărât, săptămâna trecută, conducerea Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici