Antonescu: Vom propune Curţii Constituţionale un termen de 24 de ore pentru avizul privind cererea de suspendare. Suspendarea continuă şi fără avizul CC

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că plenul comun va propune, joi, Curţii Constituţionale un termen pentru formularea unui aviz referitor la cererea de suspendare a preşedintelui, menţionând că acesta va fi de "circa 24 de ore".

1082 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Vom propune Curţii Constituţionale un termen de 24 de ore pentru avizul privind cererea de suspendare. Suspendarea continuă şi fără avizul CC

Antonescu: Vom propune Curţii Constituţionale un termen de circa 24 de ore pentru avizul privind cererea de suspendare (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax foto)

"Le vom propune un termen de circa 24 de ore", a susţinut Antonescu, opinând că avizul ar putea veni până vineri, în partea a doua a zilei.

Crin Antonescu a precizat că procedura de suspendare din funcţie a şefului statulu va continua şi fără avizul Curţii Constituţionale, în situaţia în care aceasta nu-l va elabora în termenul solicitat, de circa 24 de ore.

Întrebat dacă va fi continuată procedura de suspendare fără aviz, dacă acesta nu va fi dat în termenul fixat de Parlament, Antonescu a răspuns: "Sigur că da. El fiind un aviz consultativ, nu poate împiedica derularea lucrurilor".

"Dar eu am convingerea că nu vor fi probleme în această privinţă, iar Curtea se va pronunţa", a spus Antonescu.

El a precizat că Parlamentul va cere, joi, un aviz Curţii Constituţionale privitor la suspendarea şefului statului, care va fi decis în sesiunea extraordinară, el precizând că acest termen va fi de circa 24 de ore.

"Vom propune un termen de circa 24 de ore, pentru ca în cursul zilei de vineri, în partea a doua a zilei, să putem avea acest aviz, fie că este pozitiv, favorabil, fie că e negativ, repert – el e pur consultativ", a spus Antonescu.

Întrebat dacă Parlamentul poate propune acest termen pentru Curte, Antonescu a precizat că solicitarea unui termen care e prevăzută în regulamentele Camerelor nu afectează cu nimic autonomia Curţii.

"Autonomia Curţii ţine de deplina lor libertate de a judeca orice cauză li se supune. Dar e evident ca Parlamentul, cel care solicită avizul, să-l solicite într-un termen care ţine de calendarul sesiunii extraordinare", a spus Antonescu.

Birourile Permanente au decis ca joi, la ora 10.00, să aibă loc şedinţa plenului reunit al Parlamentului pentru citirea cererii USL de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici