Aplauze în Parlament, la poziţia 69 din raportul cu amendamente respinse

Ironiile reciproce pe care parlamentarii puterii şi reprezentanţii opoziţiei şi le-au adresat, la dezbaterile asupra bugetului de stat, au fost, joi, presărate şi cu citate din Eminescu, dar şi cu trimiteri la Kama Sutra sau chiar aluzii erotice.

201 afișări
Imaginea articolului Aplauze în Parlament, la poziţia 69 din raportul cu amendamente respinse

Aplauze în Parlament, la poziţia 69 din raportul cu amendamente respinse

Numărul de amendamente susţinute de parlamentarii liberali l-au determinat pe deputatul PDL Octavian Bot, făcând trimitere la poziţiile din raport la care figurau amendamentele respective, să afirme, în plenul Parlamentului: "După numărul de poziţii propus de PNL, Kama Sutra era o lectură mai potrivită".

Unele exprimări inerente dezbaterilor au fost interpretate pe alocuri ca având aluzii nepotrivite. Fraza "la ce poziţie sunteţi", inevitabilă ca întrebare adresată de preşedintele de şedinţă parlamentarilor care îşi susţin amendamentele, cu referire la poziţia din raport la care figurează amendamentele respective, a fost considerată nepotrivită de deputatul PNL Cristina Pocora.

Ea susţinut un pachet de mai multe amendamente la rând, fiind întrebată, de fiecare dată, de preşedintele de şedinţă, Alexandru Pereş: "La ce poziţie sunteţi?".

Pocora a ajuns, la unul din amendamentele pe care le susţinea, la poziţia 69 din raportul cu amendamente respinse, moment care a prilejuit râsete şi aplauze în rândul parlamentarilor.

Pe lângă sensurile cuvântului "poziţii", parlamentarii au adus în discuţie şi subiecte elevate, precum literatura şi istoria. Octavian Bot a citit un fragment din scrierile politice ale lui Eminescu, în timp ce Ciprian Dobre a făcut o incursiune în istoria modernă, referindu-se la adoptarea, în 1864, a Codului civil.

Unii deputaţi au încercat şi câteva ironii mai fine. Deputatul PNL Mihai Voicu, încercând să sublinieze faptul că numărul parlamentarilor prezenţi în sală este cu mult mai mic decât cel care rezulta din numărătoarea voturilor anunţată de la prezidiu, a afirmat: "Am căutat cu atenţie pe listele de parlamentari ai PSD şi ai PDL şi nu am găsit niciunul care să se numească Shiva. Pentru că numai dacă aţi vota cu şase mâini aţi reuşit să adunaţi atâtea voturi câte număraţi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici