Ar trebui remaniat Marius Budăi? Ciucă: Nu comentez public ce măsuri iau

Întrebat dacă ar trebui remaniat Marius Budăi (PSD), premierul Nicolae Ciucă răspunde că nu comentează public ce măsuri ia: „urmează ca toate aceste chestiuni să le discutăm în interiorul coaliţiei, iar măsurile le vom anunţa atunci când vor fi agreate”.

153 afișări
Imaginea articolului Ar trebui remaniat Marius Budăi? Ciucă: Nu comentez public ce măsuri iau

Întrebat, miercuri, în condiţiile în care tot mai mulţi liberali ar fi nemulţumiţi de modul în care colaborează partenerii de coaliţie, dacă Marius Budăi ar trebui „zburat” şi ce recomandare face celor din PSD astfel încât să colaborarea să fie îmbunătăţită, Ciucă a răspuns: „Eu văd parteneri de coaliţie responsabili şi recomandarea mea este ca şi de aici înainte să avem aceeaşi comportare, aceeaşi atitudine ca şi până acum, pentru că problemele dificile care ţin de ceea ce înseamnă iarna 2022 - 2023 abea urmează să înceapă şi trebuie să avem puterea să ieşim în faţa oamenilor, să le spunem ce facem, să facem ceea ce spunem şi, de asemenea, să menţinem partea aceasta de stabilitate, cum am reuşit 9 luni de zile până acum, fiind nevoie în continuare de responsabilitate şi solidaritate, fiind vorba de fapte şi nu de vorbe”.

Jurnalistul a insistat asupra întrebării legate de schimbarea lui Budăi.

„Ştiţi foarte bine că nu comentez în public ce măsuri iau şi urmează ca toate aceste chestiuni să le discutăm, aşa cum este corect şi cum trebuie să fie în interiorul coaliţiei, iar măsurile le vom anunţa atunci când vor fi agreate”, a afirmat prmeierul.

Întrebat, mai departe, dacă îşi simte autoritatea de premier şubrezită de acţiunile din ultima vreme a celor de la PSD, Ciucă a declarat că are puterea să înţeleagă jocul politic: „în momentul în care vor exista probleme care afectează relaţia în interiorul Guvernului atunci vom discuta”.

Social-democraţii propun creşterea salariului minim pe economie la 3.000 de lei, majorarea pensiei minime la 1.100 de lei şi creşterea punctului de pensie de la 1.586 lei la 1.745 de lei, a anunţat ministrul Muncii, Marius Budăi.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă afirmă că propunerea anunţată de Marius Budăi nu a fost discutată în coaliţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici