ARD cere demisia premierului Victor Ponta şi retragerea din funcţie a celor patru demnitari acuzaţi

ARD cere demisia premierului Victor Ponta şi retragerea din funcţie a celor patru demnitari acuzaţi de abuzuri şi incompatibilităţi, a decarat, vineri, purtătorul de cuvânt al campaniei ARD, Traian Ungureanu.

312 afișări
Imaginea articolului ARD cere demisia premierului Victor Ponta şi retragerea din funcţie a celor patru demnitari acuzaţi

Traian Ungureanu (Imagine: Tiberiu Crisan/Mediafax Foto)

El a spus, într-o o conferinţă de presă, că trei miniştri şi secretarul general al Guvernului sunt în faţa justiţiei după o serie de incompatibilităţi şi abuzuri dovedite de anchete, aceştia venind după o altă serie de şapte demnitari plecaţi din Guvern din aceleaşi motive.

"Concluzia este că USL a trecut deja la aplicarea programului de guvernare, adevăratul program de guvernare este: deplapidare până la capăt. Guvernul USL constă într-o serie de miniştri sosiţi la Guvern la produs în timpul mandatului. Nu e o surpriză, dacă capul Guvernului este o persoană dovedită plagiator un mincinos care îşi modifică lunar CV-ul, atunci echipa trebuie să fie la fel", a spus Ungureanu.

El a arătat că după şase luni lumea s-a lămurit că actualul Guvern este cel mai prost din ultimii 20 de ani. Ungureanu l-a întrebat pe Ponta cine este viitorul ministru care urmează să fie acuzat.

Traian Răzvan Ungureanu a mai spus că în această situaţie sunt două lucruri de făcut: Victor Ponta să demisioneze, în sfârşit, iar majoritatea USL din Parlament să nu treacă la "operaţiunea Diaconu 2".

El a mai spus că este de la sine înţeles că cei patru demnitari, adică Eduard Hellving, Ovidiu Silaghi, Liviu Pop şi Dan Mihalache trebuie să demisioneze.

"Aceşti oameni trebuie să respecte verdictul legal şi până se va face lumină datoria lor ar fi să se dea la o parte, mai ales că Victor Ponta a spus că miniştri în stare de incompatibilitate nu vor fi menţinuţi. Guvernul are o problemă cronică şi ar fi bine pentru România ca aceşti miniştri să se dea la o parte (...) Cerem demisia primului ministru şi retragerea celor patru demnitari", a mai spus Ungureanu.

Ministrul Turismului, Eduard Raul Hellvig, a fost găsit incompatibil de către inspectorii de integritate, întrucât pe lângă funcţia ministerială a fost şi director la o firmă, angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Eduard Raul Hellvig, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a informat, vineri, ANI.

În urma evaluărilor demarate la data de 10 octombrie 2012, s-a constatat faptul că Eduard Raul Hellvig s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 7 mai - 31 octombrie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de Ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, cât şi funcţia de director în cadrul SC Sintezis Birotica SRL, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 84), alin.1), lit. c) şi art. 86, alin. 1) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Începând cu data de 7 mai 2012, Eduard Raul Hellvig exercită funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului, informează, vineri, ANI.

În urma evaluărilor demarate la data de 31 iulie 2012, s-a constatat faptul că Sorin Dan Mihalache s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 mai - 8 iunie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cât şi funcţia de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 84), alin.1), lit. c) şi alin. 2), precum şi art. 86, alin. 1) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Începând cu data de 10 mai 2012, Sorin Dan Mihalache exercită funcţia de secretar general adjunct al Guvernului.

În perioada 10 martie 2010 - 8 iunie 2012, Mihalache a deţinut funcţia de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, conform evidenţelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Agenţia Naţională de Integritate l-a reclamat la Parchetul instanţei supreme pe Liviu Pop, întrucât în calitate de ministru interimar al Educaţiei ar fi avantajat patrimonial Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, unde a fost secretar general anterior preluării portofoliului ministerial.

ANI informează, vineri, că a constatat încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie penală şi indicii de comitere a infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în cazul lui Liviu Pop, care este ministru delegat pentru Dialog Social în cadrul Ministerului Muncii.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, indicii referitoare la posibila comitere de către Liviu Marian Pop, fost Ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a infracţiunii de conflict de interese, precum şi a infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 253 indice 1 şi art. 248 din Codul penal.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, nu poate justifica peste 45.000 de euro din avere, bani obţinuţi în ultimele cinci luni, astfel că Agenţia Naţională de Intergritate a sesizat Oficiul pentru Spălarea Banilor, dar şi Comisia de cercetare a averilor a Curţii de Apel Oradea

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa unei diferenţe semnificative, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 206.798 de lei (aproximativ 45.955 euro), între cheltuielile efectuate şi veniturile realizate în perioada 7 mai 2012-15 octombrie 2012 de Ovidiu Ioan Silaghi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, informează, vineri, ANI.

În urma evaluărilor demarate la data de 23 iulie 2012, s-a constatat existenţa unei diferenţe semnificative, în sensul art. 18 din Legea 176/2010, în cuantum de 206.798 de lei, între modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada 7 mai 2012 - 15 octombrie 2012 de Ovidiu Ioan Silaghi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii.

Anterior datei de investire a lui Silaghi în funcţia de ministru al Transporturilor, respectiv la 7 mai 2012, acesta a mai deţinut funcţia de ministru pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale în perioada aprilie 2007 - decembrie 2008, iar în perioada 2009 - 7 mai 2012 a deţinut funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC ROMEXPO SA. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici