Atac cibernetic major. Mai multe site-uri, printre care şi cel al Guvernului, au fost vizate

Vineri dimineaţă, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituţii financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service).

2668 afișări
Imaginea articolului Atac cibernetic major. Mai multe site-uri, printre care şi cel al Guvernului, au fost vizate

Atac cibernetic major. Mai multe site-uri, printre care şi cel al Guvernului, au fost vizate

Atacul a fost revendicat, conform mai multor relatări media, de grupul de hackeri pro-rus Killnet, într-un mesaj pe Telegram. Grupul a invocat declaraţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu privind furnzarea de armament Ucrainei.

Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experţii institutiilor de specialitate pentru restabilirea accesului şi identificarea cauzelor.

Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut.

Atacul cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanşat, la ora 04.05, şi asupra site-ului MApN (www.mapn.ro), anunţă instituţia. Atacul nu a compromis funcţionarea paginii de internet a instituţiei, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Site-ul MApN nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii şi reţele informatice ale MApN, precizează ministerul.

Specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcţionalităţii paginii de internet a ministerului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici