Atanasiu: Noul guvern este format din oameni fără experienţă sau prietenele unor demnitari

Vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că noul Guvern este format din oameni fără niciun fel de experienţă, persoane care s-au mai aflat în funcţii guvernamentale, dar nu au performat, sau din "prietenele unor demnitari".

35 afișări
Imaginea articolului Atanasiu: Noul guvern este format din oameni fără experienţă sau prietenele unor demnitari

Atanasiu: Noul guvern este format din oameni fără experienţă sau prietenele unor demnitari (Imagine: Mediafax Foto)

Atanasiu a spus că, totuşi, noului Executiv, ca oricărui guvern care pleacă la drum, ar trebui să îi fie acordată "prezumţia de încredere".

"Ce am remarcat la prima vedere este că, cel puţin din partea Partidului Democrat Liberal, apar o grămadă de foşti miniştri care nu au performat şi au avut foarte multă gălăgie în urma plecării lor de la ministerele respective, cum e Berceanu sau cum e Blaga, dar apar şi miniştri noi, apar şi prietenele demnitarilor în funcţie, răsplătite cu funcţii guvernamentale cum e doamna Udrea. Este un Guvern interesant, în care unii fără niciun fel de experienţă şi alţii cu bogată experienţă îşi împletesc activitatea. E un Guvern în care pentru prima dată ministrul Finanţelor nu este un finanţist, ci un inginer minier. E pentru a doua oară când la ministerul Sănătăţii nu este un doctor, nici Eugen Nicolăescu nu a fost medic, nici cel care vinde Jaguare pe piaţa românească nu are nicio legătură cu medicina, dar a devenit ministrul Sănătăţii", a afirmat Atanasiu.

Potrivit vicepreşedintelui PNL, rămâne de văzut dacă acest Guvern va da o măreţie pentru premierul Emil Boc ca apoi acesta "să poată fi introdus în cărţile de istorie".

Sâmbătă, au avut loc la Parlament audieri ale miniştrilor nominalizaţi la comisiile de specialitate, finalizate cu obţinerea avizelor de către toţi membrii Guvernului Boc.

Cabinetul premierului desemnat Emil Boc va avea un vicepremier, 18 miniştri şi un ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Candidaţii pentru portofoliile din guvern sunt: Dan Nica - vicepremier, Gabriel Oprea - Ministerul Internelor şi Administraţiei, Adriean Videanu - Ministerul Economiei, Gheorghe Pogea - Ministerul Finanţelor, Vasile Blaga - Ministerul Dezvoltării Regionale, Mihai Stănişoară - Ministerul Apărării, Cristian Diaconescu - Ministerul Afacerilor Externe, Cătălin Predoiu - Ministerul Justiţiei, Ilie Sârbu - Ministerul Agriculturii, Marian Sârbu – Ministerul Muncii, Ecaterina Andronescu - Ministerul Educaţiei, Ioan Bazac - Ministerul Sănătăţii, Radu Berceanu - Ministerul Transporturilor, Nicolae Nemirschi - Ministerul Mediului, Constantin Niţă - Ministerul pentru IMM şi Comerţ, Gabriel Sandu - Minsterul Comunicaţiilor, Elena Udrea - Ministerul Turismului, Monica Iacob Ridzi - Ministerul Tineretului şi Sportului, Theodor Paleologu - Ministerul Culturii, Victor Ponta - ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici