Atanasiu (PNL): Au fost strânse ”spre 80 de semnături” pentru revocarea lui Tăriceanu

Senatorul PNL Theodor Atanasiu a susţinut, luni, că au fost strânse ”spre 80 de semnături”, pentru cererea de revocare din funcţie a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

285 afișări
Imaginea articolului Atanasiu (PNL): Au fost strânse ”spre 80 de semnături” pentru revocarea lui  Tăriceanu

Senatorul Teodor Atanasiu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

”Spre 80 (au fost strânse – n.r.) şi sunt doar semnăturile celor din grupul PNL şi independenţii care au vrut să se alăture cu semnăturile lor, deci nu avem de la alte grupuri parlamentare”, a răspuns el, întrebat despre stadiul strângerii semnăturilor necesare.

Întrebat dacă sunt incluşi şi senatorii din grupului lui Mircea Geonă, el a răspuns: ”Sunt independenţi în Senatul României, deci nu avem de la alte grupuri parlamentare, care cu siguranţă ni se vor alătura în acest demers”.

Potrivit site-ului Senatului, din grupul PNL fac parte 61 de parlamentari, iar senatorii ”independenţi”, care fac parte din grupul celor neafiliaţi, sunt 8, aceştia însumând 69 de senatori

”Nu am stabilit când vom depune solicitarea. Când o să considerăm că este momentul optim, atunci o să o depunem. Depinde foarte mult de prezenţa pe care o avem în următoarele zile şi săptămâni la Parlament. Săptămâna aceasta este şi Consiliul Europei, avem oameni plecaţi din ţară şi participă acolo. De aceea, nu cred că va fi săptămâna aceasta, dar nu este imposibil (depunerea solicitării – n.r.), a spus el.

Potrivit Regulamentului Senatului, revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului poate fi propusă la cererea a minimum o treime din numărul total al senatorilor dacă încalcă prevederile Constituţiei sau încalcă grav sau în mod repetat prevederile Regulamentului Senatului sau ale Regulamentului şedinţelor comune.

Revocarea preşedintelui Senatului poate fi propusă şi de jumătate plus unu din numărul total al senatorilor. Propunerea de revocare se face în scris, sub semnătura iniţiatorilor, o singură dată într-o sesiune.

Propunerea de revocare se depune la Biroul Permanent care analizează, în prima sa şedinţă, îndeplinirea condiţiilor de revocare şi decide, prin vot, introducerea acesteia în proiectul de ordine de zi a următoarei şedinţe de plen.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, luni, că solicitarea de revocare a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va fi depusă ”la momentul oportun”, ”probabil” în cursul acestei săptămâni, într-una dintre şedinţele de plen.

Stroe a fost întrebat care este decizia liderilor PNL cu privire la momentul propunerii de revocare a lui Călin Popescu Tăriceanu din poziţia de preşedinte al Senatului.”În mod evident, vom depune acea solicitare pentru revocarea preşedintelui (Senatului, n.r.) Călin Popescu Tăriceanu la momentul oportun. Probabil chiar în această săptămână”, a declarat Stroe.

El a menţionat că solicitarea PNL ar putea fi înaintată chiar într-una dintre şedinţele de plen ale Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici