Atribuţiile ca vicepremier ale lui Dan Nica s-ar putea restrânge - surse

Atribuţiile lui Dan Nica în calitate de vicepremier s-ar putea modifica, în urma numirii sale şi la şefia Ministerului Administraţiei şi Internelor, în sensul restrângerii acestora la nivelul coordonării unor autorităţi de reglementare sau al gestionării absorbţiei fondurilor europene.

27 afișări
Imaginea articolului Atribuţiile ca vicepremier ale lui Dan Nica s-ar putea restrânge - surse

Atribuţiile ca vicepremier ale lui Dan Nica s-ar putea restrânge (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse politice, modificarea atribuţiilor funcţiei de vicepremier s-ar putea realiza prin aprobarea de către Parlament a noii structurii a Guvernului.

Vicepremierul Dan Nica coordonează, în prezent, Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei, Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii, Autoritatea pentru Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, Departamentul de Afaceri Europene şi Departamentul pentru Luptă Antifraudă.

Atribuţiile viceprim-ministrului au fost stabilite, în luna decembrie, printr-o ordonanţă de urgenţă, adoptată în şedinţă de Guvern.

Dan Nica mai coordonează, ca vicepremier, procesul de absorbţie a fondurilor comunitare, de care se ocupă un grup interministerial, sub conducerea directă a premierului Emil Boc şi a sa.

Grupul de lucru coordonează toate ministerele cu atribuţii în absorbţia fondurilor comunitare.

Premierul Emil Boc a cerut, miercuri, organizarea unei şedinţe comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru obţinerea aprobării Parlamentului pentru ca Dan Nica să poată îndeplini, cumulativ, atât funcţia de viceprim-ministru, cât şi pe cea de ministru al Administraţiei şi Internelor.

Citeşte şi:

Boc a transmis Preşedinţiei propunerea de numire a lui Nica interimar la MAI

Băsescu a semnat decretul prin care Nica este numit ministru interimar

Dan Nica este propunerea PSD pentru şefia MAI

Dragnea demisionează de la conducerea Ministerului de Interne

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici