AUR părăseşte plenul Parlamentului în care se discută bugetul pentru anul 2024

Parlamentarii Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) au decis să părăsească plenul reunit al celor două camere ale Parlamentului ca urmare a respingerii de către majoritatea PSD-PNL a amendamentului depus de AUR care prevede majorarea promisă a salariilor cadrelor didactice cu 40%.

158 afișări
Imaginea articolului AUR părăseşte plenul Parlamentului în care se discută bugetul pentru anul 2024

Sursa foto: facebook.com/cameradeputatilor

„Din respect pentru profesorii români cărora le-aţi promis 40% mărire începând cu 1 ianuarie 2024 am depus următorul amendament: se alocă suplimentar suma de 5.000.000 mii lei. Suma este menită să acopere minimul de 15% din cheltuielile bugetului general consolidat pe 2024, conform prevederilor legii învăţământului preuniversitar nr. 198/2023, care prevede exact acest lucru. Dacă acest amendament nu trece, în semn de protest grupurile parlamentare AUR vor părăsi şedinţa”, a anunţat preşedintele AUR, George Simion, de la tribuna Parlamentului.

El a precizat că AUR are mai multe amendamente dintre cele 8317 depuse pentru domeniul educaţiei însă „am înţeles care este atitudinea dumneavoastră faţă de profesorii români”.

„Atâta timp cât nu respectaţi promisiunile făcute profesorilor şi altor categorii sociale avem datoria să luptăm pentru respectarea acelor promisiuni. Am avut 8317 amendamente. Vorbeaţi ieri de lumea civilizată. Noi vrem că România să fie asemenea celorlalte ţări civilizate în care profesorii să sunt trataţi cu respect”, a spus George Simion.

Preşedintele AUR a reiterat solicitarea făcută cu o seară înainte premierului Marcel Ciolacu de a demisiona dacă nu majorează cu 40% salariile profesorilor, aşa cum a promis: „Reiterez solicitarea pe care am făcut-o marţi seara premierului Marcel Ciolacu: dacă nu mareşte cu 40% salariile profesorilor să demisioneze! Nu mai putem continua cu această impostură, cu această umilire a românilor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici