Avocatul Poporului decide săptămâna viitoare dacă sesizează sau nu CCR în legătură cu OUG privind anticipatele

Avocatul Poporului ar putea decide săptămâna viitoare dacă va sesiza sau nu Curtea Constituţională în legătură cu Ordonanţa de Urgenţă privind alegerile anticipate, a declarat, sâmbătă, la RFI, Renate Weber.

311 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului decide săptămâna viitoare dacă sesizează sau nu CCR în legătură cu OUG privind anticipatele

Avocatul Poporului decide săptămâna viitoare dacă sesizează CCR în legătură OUG privind anticipatele

Renate Weber a declarat, la RFI, că Avocatul Poporului ar putea decide sâmbătă dacă va sesiza CCR în legătură cu un posibil conflict constituţional cu privire la OUG pe anticipate.

Avocatul Poporului, Renate Weber, spune că nu va face o sesizare „în bloc” a CCR, pe toate cele 25 de OUG-uri adoptate recent de Guvernul Orban.

„Din perspectiva noastră, există eventuale probleme cu toate Ordonanţele de Urgenţă sau cu fiecare în parte, mai bine spus, în sensul în care noi evident le analizăm şi în funcţie de ce rezultă din analiza noastră, decidem dacă sesizăm sau nu CCR. Adică nu vom face o sesizare în bloc pe toate cele 25 sau mă rog, câte rămân să fie publicate în Monitorul Oficial, dar pe măsură ce ele apar în Monitorul Oficial, intră în analiza noastră”, a spus Weber.

Totodată, Renate Weber a mai spus că şi-ar dori şi „nişte analize serioase” de la cei care sesizează Avocatul Poporului.

„Ne-ar interesa mai degrabă dacă am primi din partea celor care vor să ne sesizeze şi nişte analize serioase în legătură cu drepturile care ar fi atinse prin aceste Ordonanţe (...) E un lucru de care ne vom ocupa. Sunt mai multe care îşi aşteaptă rândul, pentru că am primit şi din partea Asociaţiei Elevilor, în legătură cu statutul cadrelor didactice. Avem mai multe. E şi OUG privind serviciile de sănătate, deci avem mai multe în analiză (...). Săptămâna viitoare vom decide”, a mai spus şeful Avocatului Poporului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici