Baciu, preşedintele CNAS: E nevoie de o nouă platformă, mentenanţa va fi externalizată

Andrei Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a declarat miercuri, la Aleph News, că instituţia are nevoie de o nouă platformă informatică. Aceasta poate fi realizată prin PNRR, iar serviciul de mentenanţă ar putea fi externalizat

246 afișări
Imaginea articolului Baciu, preşedintele CNAS: E nevoie de o nouă platformă, mentenanţa va fi externalizată

Baciu, preşedintele CNAS: E nevoie de o nouă platformă, mentenanţa va fi externalizată

Preşedintele CNAS a declarat că sistemul electronic al CNAS este unul învechit. Este nevoie de digitalizarea sistemului şi de o nouă platformă care va primi finanţare de 100 de milioane de euro din PNRR.

„Sunt un mare fan tehnologie şi un mare fan digitalizare. Lucrurile noi pe care le poate aduce tehnologia în viaţa noastră, inclusiv în această instituţie financiară, cum de altfel ne putem imagina i la CNAS şi la oricare altă instituţie. Tehnologia schimbă cu totul jocul, schimbă cu totul felul în care se întâmplă lucrurile şi eficientizează procese.Sistemul ăsta este unul învechit, a fost conceput pentru 20.000 de utilizatori, în momentul de faţă sunt undeva peste 40.000. Sunt în jur de 700.000 de tranzacţii care sunt validate de acest sistem, servicii medicale care sunt validate de către acest sistem. Ceea ce am vrut să fac, asta este o prioritate principală este de a găsi soluţii pe termen scurt, mediu şi lung. Pe termen mediu şi lung, evident, este nevoie de o nouă platformă, iar banii din PNRR, sunt 100 de milioane care ne vor oferi posibilitatea să facem o cu totul şi cu totul nouă platformă”, a declarat Baciu la Aleph News.

CNAS angajează IT-işti din mediul privat pentru a gestiona mentenanţa platformei, cu un salariu la stat similar cu unul din sistemul privat.

„Nu putem să facem acest lucru in house (n.r. cu resursele IT din interior), nu este nici profilul CNAS, profilul Casei este mai degrabă de a gestiona toate serviciile care se acordă asiguraţilor. Pentru asta ai nevoie de o mentenanţă a platformei, şi de aceste posturi de câţiva IT-işti care câştigă, la stat, aproximativ 4000 de euro net”, a fost concluzia lui Baciu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici