Barna i-a cerut lui Orban ca următorul guvern să aibă ca obiectiv alegerea primarilor în două tururi

Preşedintele USR, Dan Barna, i-a cerut, marţi, premierului Ludovic Orban, ca următorul guvern să aibă ca obiectiv alegerea primarilor în două tururi. Barna a spus că pentru USR-PLUS, perspectiva este clară: să pice propunerea actuală şi cea viitoare de Guvern şi să se ajungă, astfel, la anticipate.

416 afișări
Imaginea articolului Barna i-a cerut lui Orban ca următorul guvern să aibă ca obiectiv alegerea primarilor în două tururi

Barna i-a cerut lui Orban ca următorul guvern să aibă ca obiectiv alegerea primarilor în două tururi

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, după discuţiile cu pemierul desemnat, Ludovic Orban, că perspectiva Alianţei USR-PLUS este clară: alegerile anticipate.

„Am discutat, bineînţeles, despre agenda politică a momentului respectiv. Pentru Alianţa USR-PLUS perspectiva este una foarte clară: în momentul de faţă să picăm această primă propunere de Guvern care se află acum pe masa Parlamentului pentru a ajunge la cea de-a doua nominalizare, care la rândul ei, fiind respinsă, să intrăm în ceea ce aşteaptă toată România (alegeri anticipate – n.r.)”, a spus Barna.

Preşedintele USR a precizată că i-a spus premierului Orban că atât membrii USR, cât şi cei din Alianţa USR-PLUS sunt pregătiţi pentru alegeri „fie că vor fi anticipate, fie că la termen”.

Totodată, Barna i-a cerut lui Orban ca obiectivul principal al următorului mandat de premier să fie acela al alegerilor primarilor în două tururi.
„I-am exprimat dezamăgirea - este un sentiment general în societate - cu primarii în două tururi. Această miză pentru democraţia din România a fost sacrificată pentru obiectivul alegerilor anticipate care implică în continuare anumite riscuri. O să vedem ce va face PSD şi dacă va acţiona pentru România sau vom intra într-o logică din aceea de tergiversări prin birouri permanente şi lipsă de cvorum, riscuri care de altfel există. I-am cerut premierului şi a fost de acord ca pentru cel de-al doilea guvern primul obiectiv al programului de guvernare să fie alegerea primarilor în două tururi, dar şi celelalte elemente din acordul politic pe care îl avem semnat cu PNL la învestirea Guvernului, toamna trecută”, a mai spus Dan Barna.

Întrebat de jurnalişti la ce guvern Orban se referă, preşedintele USR a spus că partidul pleacă de la premiza că Guvernul care va fi audiat săptămâna viitoare va pica.

„În orice scenariu miza este ca programul de guvernare al Guvernului următor să existe şi primari în două tururi. Punct”, a răspuns Barna.

Întrebat, de asemenea, dacă ia în calcul şi un viitor guvern USR-PNL, Barna a răspuns că „este scenariul cel mai probabil, vom vedea în funcţie de rezultatele electorale”, însă „primul obiectiv este ca acest guvern care este în momentul de faţă în Parlament să nu fie învestit astfel încât să facem următorul pas spre alegerile anticipate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici