Băsescu a decorat-o pe Maud de Boer-Buquicchio, secretar general adjunct al Consiliului Europei

Preşedintele Traian Băsescu a decorat-o cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Comandor pe Maud de Boer-Buquicchio, secretar general adjunct al Consiliului Europei, pentru contribuţia sa în domeniul protecţiei copilului şi reformarea legislaţiei adopţiilor din România.

175 afișări
Imaginea articolului Băsescu a decorat-o pe Maud de Boer-Buquicchio, secretar general adjunct al Consiliului Europei

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit Preşedinţiei, decoraţia i-a fost conferită "în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră pusă în slujba unei Europe Unite, pentru contribuţia de durată din domeniul protecţiei copilului şi a altor categorii defavorizate, pentru colaborarea constantă pe care a avut-o cu autorităţile române în procesul de reformă a legislaţiei din domeniul adopţiilor".

Maud de Boer-Buquicchio este secretar general adjunct al Consiliului Europei din 2002, fiind prima femeie desemnată în această funcţie, realeasă în 2007 de APCE pentru un al doilea mandat.

Ea şi-a concentrat activitatea în mandatele sale pe lupta împotriva discriminării şi violenţei, pentru drepturile celor mai vulnerabile categorii ale societăţii, mai ales copiii, însă a promovat protecţia copilului şi egalitatea de şanse şi prin sprijinirea unor campanii derulate în afara CoE.

A promovat activ trei Convenţii ale Consiliului Europei, cea privind acţiunile de combatere a traficului de fiinţe umane, cea privind protecţia copilului de exploatarea şi abuzurile sexuale şi cea privind prevenţia şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi violenţei domestice.

Contribuţia sa a fost decisivă şi în lansarea de către Consiliul Europei a programului "Construcţia Europei împreună cu şi pentru copii".

În 2006 a promovat la ONU o rezoluţie privind interzicerea totală a aplicării pedepselor corporale împotriva copiilor. "Doresc să elimin din Europa pedepsele corporale suportate de copii", declara ea atunci.

Născută în 1944 în Olanda, vorbeşte fluent engleză, franceză, italiană şi germană. Este căsătorită, are doi copii şi trei nepoţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici