Băsescu a explicat coaliţiei cine e "sursa toxică" a majorităţii

Preşedintele Traian Băsescu le-a explicat, marţi, liderilor coaliţiei, în întâlnirea de la Palatul Cotroceni, de ce s-a referit la actuala majoritate ca fiind una "toxică pentru ţară", el spunând, potrivit unor surse citate de cotidianul "Gândul", că a fost vizat în special PDL.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu a explicat coaliţiei cine e "sursa toxică" a majorităţii

Băsescu a explicat coaliţiei cine e "sursa toxică" a majorităţii (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

În întrevederea de la Palatul Cotroceni, pe care Opoziţia a boicotat-o din nou, şeful statului a spus că i se pare inadmisibil să fie votate două legi cu mare impact bugetar şi justificarea să fie neatenţia parlamentarilor, conform www.gandul.info.

"Când am spus «majoritate toxică» m-am referit în special la PDL, principalul partid de guvernământ", ar fi spus preşedintele, conform unor surse participante la discuţii.

"Gândul" notează că motivul supărării lui Băsescu pe PDL venea din incapacitatea liderilor partidului de a-şi controla oamenii. Ca exemplu negativ a fost dat şi vicele Cezar Preda, care a afirmat, săptămâna trecută, că există 50 de parlamentari democrat-liberali care nu vot vota bugetul pe 2011, scrie cotidianul.

"Astfel de declaraţii nu ne ajută în primul rând pe pieţele financiare, pentru că ele creează senzaţia de instabilitate politică", ar fi afirmat şeful statului, conform surselor citate.

Potrivit "Gândul", un alt motiv de supărare, de data aceasta pe întreaga coaliţie, a fost prestaţia din Senat, unde nu s-a votat nici de această dată Legea pensiilor, pe care preşedintele a retrimis-o la Parlament. "Aduceţi-vă oamenii la vot!", ar fi spus Băsescu.

Justificările liderilor coaliţiei au fost aceleaşi: majoritatea la Senat este foarte fragilă. Planul partidelor de la putere este să pice legea în Senat, pentru ca ea să ajungă la Camera Deputaţilor, for decizional, unde majoritatea este mai confortabilă, mai notează ziarul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici