Băsescu: A-i răspunde peste gard lui Voronin era jocul în care domnia sa ar fi vrut să intre România

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că preşedintele R.Moldova, Vladimir Voronin, încearcă să ridice o cortină de fier pe Prut şi aduce acuzaţii nefondate României, menţionând că a-i fi răspuns "peste gard" acestuia ar fi fost chiar jocul în care acesta ar fi vrut să intre România.

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu: A-i răspunde peste gard lui Voronin era jocul în care domnia sa ar fi vrut să intre România

Băsescu: A-i răspunde peste gard lui Voronin era jocul în care domnia sa ar fi vrut să intre România (Imagine: Mediafax Foto)

"Am avut, pe de o parte, foarte multă răbdare pentru a avea o analiză completă cu privire la ceea ce s-a întâmplat în Republica Moldova, iar, pe de altă parte, mi s-a părut că a răspunde peste gard preşedintelui Voronin este exact jocul în care domnia sa ar fi vrut să intre România", a spus şeful statului, întrebat în legătură cu evenimentele din Republica Moldova.

"Sigur, dânsul (Vladimir Voronin - n.r.) poate decide sau poate încerca să ridice o cortină de fier peste Prut. Nu-i vom da ocazia să facă acest lucru pentru că vom avea un comportament european, un comportament responsabil, nu faţă de preşedintele Voronin, ci faţă de cei patru milioane de români care trăiesc în Moldova, patru milioane de români, cetăţeni ai Republicii Moldova, parte a acestui popor", a continuat Băsescu.

El a menţionat că discursul pe care îl va rosti marţi în Parlament este dedicat exclusiv evenimentelor din Republica Moldova şi "acuzaţiilor nefondate pe care autorităţile de la Chişinău, inclusiv preşedintele Vorinin, le-au adus României".

Preşedintele Băsescu a precizat că va susţine un discurs de aproximativ 30 de minute, în care va lămuri punctul de vedere al statului român.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici