Băsescu a mulţumit preşedintelui APCE pentru sprijinul din 2012 privind statul de drept

Preşedintele Traian Băsescu i-a mulţumit preşedintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean Claude Mignon, pentru sprijinul acordat când "standardele Consiliului Europei privind statul de drept au fost încălcate în România în cursul anului 2012", informează Preşedinţia.

153 afișări
Imaginea articolului Băsescu a mulţumit preşedintelui APCE pentru sprijinul din 2012 privind statul de drept

Jean Claude Mignon (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Preşedintele Băsescu l-a primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe Jean-Claude Mignon, aflat într-o vizită la Bucureşti.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu i-a mulţumit domnului preşedinte Jean-Claude Mignon pentru sprijinul acordat în momentele în care standardele Consiliului Europei privind statul de drept au fost încălcate în România în cursul anului 2012. Totodată, şeful statului a spus că România a învăţat ceea ce înseamnă democraţia şi principiile ei, în primul rând prin intermediul Consiliului Europei", menţionează un comunicat transmis MEDIAFAX de Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele APCE a vorbit despre priorităţile mandatului său şi a cerut suportul României pentru ducerea la îndeplinire a acestora. "Domnul preşedinte Traian Băsescu l-a asigurat pe domnul preşedinte Jean-Claude Mignon că ţara noastră va rămâne un partener de încredere pentru atingerea acestor obiective", mai relatează comunicatul Preşedinţiei.

APCE a fost unul dintre organismele care au avut poziţii în perioada crizei politice din România din vara anului 2012.

Preşedintele APCE a făcut apel atunci la politicienii români să depăşească subiectele de dispută şi să coopereze pentru soluţionarea problemelor ţării. De asemenea, Jean-Claude Mignon a îndemnat toate instituţiile şi actorii politici din România să respecte decizia Curţii Constituţionale privind referendumul din 29 iulie şi să asigure o coabitare în cele mai bune condiţii posibile.

Într-un discurs ţinut luni seara în plenul Parlamentului de la Bucureşti, Mignon a afirmat că acum constata "cu plăcere" coabitarea de la Bucureşti şi că politicienii români au renunţat la metodele radicale deoarece îl neliniştise foarte mult climatul de confruntare din vara anului trecut. De asemenea, el a arătat că politicienii români "au dat dovadă de maturitate democratică" şi au "ales o soluţie nobilă" pentru criza politică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici