Băsescu a plecat de pe Muntele Găina după ce a cântat "Noi suntem români" şi a primit cadouri

Preşedintele Traian Băsescu a plecat, duminică, de la Târgul de Fete de pe Muntele Găina, după ce a făcut o baie de mulţime, a cântat, alături de alţi participanţi, "Noi suntem români" şi a primit diverse obiecte artizanale şi pălincă tradiţională de la comercianţii prezenţi la eveniment.

680 afișări
Imaginea articolului Băsescu a plecat de pe Muntele Găina după ce a cântat "Noi suntem români" şi a primit cadouri

Traian Basescu (Imagine: Facebook)

Preşedintele Traian Băsescu a petrecut, duminică, aproximativ două ore la Târgul de Fete de pe Muntele Găina, unde a făcut o baie de mulţime, s-a fotografiat şi salutat cu participanţii şi chiar a glumit despre amintirile pe care le are de la ediţiile anterioare ale evenimentului la care a participat.

El a povestit că a "târguit-o" aici pe soţia primarului din Arad, Gheorghe Falcă, în 2002, cei doi fiind finii de cununie ai şefului statului.

Traian Băsescu a vizitat târgul meşterilor populari organizat în cadrul evenimentului şi a primit cadouri constând în obiecte artizanale tradiţionale, dar şi o sticlă de pălincă, în interiorul căreia era realizată o sculptură din lemn.

Şeful statului a asistat şi la o parte din spectacolul de muzică populară organizat în cadrul manifestărilor, stând în mulţime, în apropierea scenei, iar la un moment dat şi-a pus la gât o eşarfă tricoloră şi a cântat împreună cu oamenii "Noi suntem români".

Băsescu a dorit să îşi cumpere o clătită de la taraba unui producător local, însă acesta i-a oferit-o gratuit.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, înainte de a pleca de la Târgul de Fete, că aceste evenimente tradiţionale trebuie păstrate.

Traian Băsescu a plecat după ora 13.00 de pe Muntele Găina, dar nu a spus unde urmează să meargă din judeţul Alba.

Târgul de Fete de pe Muntele Găina, un platou montan aflat la aproape 1.500 de metri altitudine, este cea mai mare sărbătoare populară în aer liber din România.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns pe platoul montan de pe Muntele Găina în jurul orei 11.00 şi imediat ce a coborât din maşină a fost înconjurat de zeci de persoane, unele dintre acestea solicitându-i să facă fotografii sau dorind doar să îi strângă mâna.

Traian Băsescu a vorbit cu participanţii, însă a refuzat de mai multe ori să răspundă unor întrebări ale jurnaliştilor prezenţi la eveniment.

Şeful statului a urcat apoi pe jos până la Crucea Iancului, unde a depus o coroană de flori din partea Preşedinţiei României. Acolo, autorităţile locale şi judeţene din Alba au organizat duminică dimineaţă un ceremonial în cadrul căruia a avut loc o slujbă Te Deum şi reprezentanţii instituţiilor au depus coroane de flori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici