Video Băsescu a semnat decretul privind interimatul lui Meleşcanu la MJ

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul de numire a lui Teodor Meleşcanu ca interimar la Justiţie şi salută decizia premierului, informează Preşedinţia.

1 afișare

"Preşedintele Traian Băsescu salută decizia primului ministru Călin Popescu Tăriceanu, de a propune un ministru interimar al Justiţiei, în urma consultării cu şeful statului", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Administraţia prezidenţială menţionează că decretul a fost trimis spre publicare la Monitorul Oficial.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat, marţi, preşedintelui Traian Băsescu să îl numească interimar la conducerea Ministerului Justiţiei pe Teodor Meleşcanu, care ocupă şi portofoliul Apărării.

Conform Constituţiei, în cazul vacanţei unui post de membru al Guvernului, primul-ministru propune un interimar pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.

Meleşcanu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că interimatul are o durată de 17 zile, până la 3 februarie, şi a precizat că a fost vorba despre o urgenţă, deoarece săptămâna viitoare are loc o reuniune informală a miniştrilor de Justiţie din statele membre UE şi ar fi inacceptabil ca România să nu fie reprezentată. El a precizat că scopul principal este participarea la această reuniune şi delegarea competenţelor către cei trei secretari de stat din Ministerul Justiţiei care au pregătire de specialitate.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că nu o va numi niciodată pe Norica Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei, precizând însă că dacă nominalizarea va fi trecută prin Parlament, iar Legislativul este de acord, va fi nevoit să semneze decretul de numire.

Anterior acestei declaraţii, Preşedinţia a dat publicităţii un comunicat conform căruia şeful statului susţine că Norica Nicolai nu îndeplineşte criteriile legale pentru funcţia de ministru al Justiţiei, invocând fapte din activitatea sa de procuror, pe care el le-a analizat după ce a solicitat în scris Parchetului ICCJ să-i pună la dispoziţie mapa profesională a acesteia.

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a anunţat, vineri seară, că nu renunţă la nominalizarea pentru funcţia de ministru al Justiţiei şi l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu de comportament nedemn pentru un bărbat şi abuziv pentru un şef de stat.

Băsescu şi Tăriceanu s-au întâlnit, sâmbătă după-amiază, însă conţinutul discuţiei dintre cei doi nu a fost făcut public. Surse politice au precizat însă atunci, pentru MEDIAFAX, că premierul Tăriceanu îşi menţine şi după discuţia cu preşedintele Băsescu decizia nominalizării Noricăi Nicolai pentru funcţia de ministru al Justiţiei, şeful Guvernului transmiţându-i această poziţie şi senatorului PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici