Băsescu: Am fost la consultaţie la ORL după ce mi-am băgat invers în ureche un beţişor cu vată

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri la TVR că a avut nevoie de consultaţia la ORL după ce şi-a băgat invers în ureche un beţişor cu vată, după o şedinţă de înot, el precizând că este "sănătos tun" şi că atunci când va avea probleme medicale dificile va informa opinia puiblică.

144 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am fost la consultaţie la ORL după ce mi-am băgat invers în ureche un beţişor cu vată

Băsescu: Am fost la consultaţie la ORL după ce mi-am băgat invers în ureche un beţişor cu vată (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat la o emisiune la TVR despre motivul consultaţiei sale la ORL, la Spitalul Militar Central din Bucureşti, preşedintele a spus că marţi a înotat, aşa cum face în fiecare dimineaţă, iar după aceasta a vrut să îşi cureţe urechile şi şi-a băgat invers un beţişor cu vată.

"Vorbeam la telefon cu unul dintre miniştri şi mi-am băgat invers beţişorul", a spus Băsescu.

El a susţinut că a mers la medic temându-se de o infecţie şi că a fost curăţat cu un tampon cu rivanol.

De asemenea, şeful statului a spus că atunci când va avea probleme de sănătate dificile Administraţia Prezidenţială va informa opinia publică.

"Dacă vreodată va fi vreo situaţie dificilă asupra sănătăţii mele Administraţia Prezidenţială va da un comunicat", a afirmat Băsescu, adăugând că este "sănătos tun".

Referindu-se la faptul că presa a comentat miercuri lipsa unor informaţii oficiale din partea Preşedinţiei privind consultaţia la spital, Băsescu a criticat modul în care a fost tratat subiectul.

"80 la sută dintre ziarişti se roagă pentru sănătatea mea în fiecare seară", a spus râzând preşedintele, în acest context.

Preşedintele Traian Băsescu a fost consultat la Spitalul Militar Central din Bucureşti, de şeful secţiei ORL Lucian David.

Şi la sfârşitul lunii februarie preşedintele Traian Băsescu a fost la Spitalul Militar Central pentru un control medical. Surse medicale au declarat atunci că preşedintele a fost, în 27 februarie, timp de două ore, la Spitalul Militar Central pentru un control la tiroidă.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, declara atunci că preşedintele Traian Băsescu a efectuat în 27 februarie controlul medical anual, făcut de o comisie formată din 13 medici specialişti, conform unei hotărâri a CSAT din 2007 şi a susţinut că şeful statului este "foarte sănătos".

"Acesta nu e un control obişnuit. Legea prevede o comisie medicală compusă din 13 medici specialişti în cadrul Spitalului Militar, conform unei hotărâri a CSAT 166 din 20 decembrie 2007. Această comisie efectuează un control complet, pe specialităţi, după ce în prealabil sunt recoltate probe de sânge. Recoltarea s-a întâmplat săptămâna trecută, iar analizele de sânge sunt foarte bune. Preşedintele a ales să meargă sâmbătă pentru acel control medical complet, pentru că sâmbătă are mai mult timp liber. Însuşi şeful statului a spus că în urma controlului medical nu s-au identificat probleme. Preşedintele este foarte sănătos", spunea Turcan.

El preciza că această comisie medicală urmează să prezinte concluziile sub forma unui raport pe care îl va înainta preşedintelui, iar legea nu prevede ca analizele sau rezultatele acestora să fie date publicităţii.

În aprilie, preşedintele declara, la B1 Tv, că ar publica bucuros rezultatele analizei medicale la care a fost supus, dar aceasta nu este gata din cauza faptului că aparatul de RMN de la spitalul unde a făcut vizita medicală este stricat şi investigaţiile au fost amânate.

"O să vă fac o mărturisire, nu vreau să jignesc pe nimeni dar eu aş fi foarte bucuros să fac publice rezultatele vizitei mele medicale pe care le am până la stadiul la care am reuşit să o fac. Trebuie să vă spun, spitalul care prin hotărâre CSAT trebuie să caute de sănătatea preşedintelui are RMN-ul ăla defect, şi până îi vin piesele nu pot termina vizita medicală. Am început-o în ianuarie, februarie", a spus atunci Băsescu.

Întrebat de ce nu apelează la alt spital pentru investigaţia RMN, Băsescu a spus că se conformează unei decizii a CSAT potrivit căreia Spitalul Militar este cel la care îşi face analizele periodice şeful statului.

"Mi-au făcut un tomograf, nu ştiu care, cel care îţi face la cap, la plămâni, la nu ştiu ce şi mai este un aparat, că la mine o vizită medicală nu durează, îţi ia astăzi sângele, vin rezultatele la sânge, la urină, la ce mai e, şi abia pe urmă te bagă prin toată comisia aia de 13 medici, deci durează vreo şase ore o vizită medicală. Raportul mi s-a făcut, dar mai trebuie făcut şi acest control, RMN-ul, pentru a fi completă vizita medicală", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici