Băsescu: Am vorbit cu Mărmureanu, nu există riscul ca un cutremur să afecteze centrala Cernavodă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că a discutat cu directorul Institutului de Fizică a Pamântului, Gheorghe Mărmureanu, şi a susţinut că nu există riscul ca un cutremur să afecteze reactoarele centralei nucleare de la Cernavodă.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am vorbit cu Mărmureanu, nu există riscul ca un cutremur să afecteze centrala Cernavodă

Băsescu: Am vorbit cu Mărmureanu, nu există riscul ca un cutremur să afecteze centrala Cernavodă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Răspunzând unei întrebări, şeful statului a precizat că a avut o discuţie cu Gheorghe Mărmureanu.

"Ştiu că pasiunea noastră este să ne creăm probleme şi când nu le avem. Am toate informaţiile care indică faptul că la Cernavodă centrala este sigură. Am discutat cu domnul Mărmureanu cu privire la riscurile seismice şi fiind în Dobrogea, deci pe celălalt mal al Dunării decât Vrancea, cutremurele au şi un amortizor până la cele două reactoare nucleare", a declarat Traian Băsescu.

El a declarat că nu a fost discutat în CSAT subiectul Centralei de la Cernavodă, în contextul situaţiei din Japonia.

"Nu există riscul în momentul de faţă ca un cutremur să pună în dificultate sau nesiguranţă funcţionare celor două reactoare", a mai spus preşedintele Băsescu.

Directorul Institului de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a declarat duminică, în emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, că l-a sunat pe preşedintele Traian Băsescu pentru a-l linişti în privinţa centralei de la Cernavodă, asigurându-l că a lucrat personal acolo şi nu sunt probleme.

"Am vorbit cu preşedintele Băsescu şi i-am spus să stăm liniştiţi, pentru că la Cernavodă eu am făcut partea seismică, am consumat foarte mult - 32.000 de pagini de calcul, am lucrat cu colegii din Statele Unite şi, din punctul meu de vedere, nu sunt probleme cu Cernavodă sub nicio formă", a declarat Gheorghe Mărmureanu.

Întrebat dacă a fost o îngrijorare din partea preşedintelui Traian Băsescu, Gheorghe Mărmureanu a afirmat că el i-a venit în întâmpinare şefului statului pentru că "era normal".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici