Băsescu: Antonescu pare a fi naiv privind modificarea Constituţiei. E o gaşcă acolo

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că în privinţa proiectului de revizuire a Constituţiei a decis "o gaşcă", adăugând că nu se referă la preşedintele Comisiei parlamentare, Crin Antonescu, care pare a fi destul de naiv în această privinţă.

549 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Antonescu pare a fi naiv privind modificarea Constituţiei. E o gaşcă acolo

Traian Băsescu (Imagine: Octav Ganea-Mediafax Foto)

"Se spune că cetăţenii pot iniţia un referendum şi ne păcălesc domnii din gaşcă că uite, am redus de la 500.000 la 250.000 de cetăţeni, dar vin şi spun numai cu aprobarea Parlamentului. Despre ce discutăm, ca democraţie? (...) Gaşca sunt cei care au lucrat acolo. Şi atenţie, nici măcar nu mă refer la Crin Antonescu. El pare a fi destul de naiv. Sau pare a înţelege destul de puţin treburile constituţionale", a afirmat Băsescu la Digi 24.

El a criticat şi faptul că, potrivit proiectului de revizuire, şeful statului va trebui să aibă aprobarea Parlamentului pentru a convoca un referendum, explicând că în Constituţia actuală referendumul asigură echilibrul în raporturile dintre Parlament şi preşedinte.

Băsescu a mai arătat că formularea privind Parlamentul ca "putere supremă în stat"” afectează conceptul de echilibru între puterile statului, chestiune care reprezintă partea cea mai reuşită din actuala Constituţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici