Băsescu: Antonescu şi Ponta par absolut infantili. Pentru jocurile lor politice au sacrificat România. Declaraţiile preşedintelui suspendat

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat luni, la sediul de campanie din strada Comăniţa nr. 9, că premierul Victor Ponta şi preşedintele interimar Crin Antonescu par infantili, crezând că pot vorbi una în România şi alta la Bruxelles, Berlin, Paris, Sofia.

2246 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Antonescu şi Ponta par absolut infantili. Pentru jocurile lor politice au sacrificat România. Declaraţiile preşedintelui suspendat

Traian Băsescu (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Declaraţiile lui Traian Băsescu:

  • România nu mai poate minţi pe nimeni, iar responsabilitatea este a trusturilor de presă care dezinformează constant. Este dramatic când toate ţările văd într-un fel iar românii văd altfel situaţia. Nu ziariştii dezinformează, ci analiştii.

  • Este un dezastru care ne trimite înapoi la nivelul 2004, chiar dacă se vor recunoaşte progresele din justiţie. Trebuie să uităm de Schengen.

  • Dacă în urma acţiunilor iresponsabile ale USL va fi rău raportul pe justiţie căutaţi-mă dacă aveţi nevoie de un vinovat.

  • Fac un apel la toţi cei care ştiu că prin cuvântul lor influenţează modul de a gândi al românilor. Fac un apel la o informare corectă a populaţiei, pentru că îşi permit să facă acest lucru pentru că ştiu că au destui care mint pentru ei. Ca şef al statului ales şi suspendat îmi fac datoria să atenţionez că ne apropiem de momente extrem de dificile din cauza comportamentului premierului şi preşedintelui interimar.

  • România a intrat într-un proces de izolare pe care nu l-am mai avut de la mineriada din 13-15 iunie.

  • Îi rog pe toţi cei interesaţi de România să încerce să afle ce se întâmplă cu intenţiile de investiţii străine în România. Toate firmele care voiau să înceapă investiţii în acest an le-au sistat. Un semnal legat de ceea ce se va întâmpla este legat şi de amânarea vizitei FMI, precum şi de atenţionările agenţiilor de rating.

  • Efectele sunt că dacă nu răspund convingător şi repede vor avea cele 11 puncte în raportul privind MCV. Efectele vor fi să uităm orice discuţie despre Schengen în septembrie. Pentru jocurile lor politice au sacrificat România. Oricât ar fi de simpatizaţi de electorat, nu pot să sacrifice ţara pentru jocurile lor politice de jos nivel. Nu este permis aşa ceva unui om politic cu astfel de funcţii. În 10 zile ei şi USL au distrus credibilitatea României.

  • Ei par absolut infantili. Cred că pot vorbi una în România şi alta la Bruxelles, Berlin, Paris, Sofia.

  • Nu poţi să spui un lucru în ţară şi altceva afară. Ce nu înţeleg oamenii aceştia este că statele UE ştiu toate totul unul despre celălalt. Dacă Antonescu ar citi şi n-ar dormi dimineaţa ar şti la prima oră toate punctele de vedere ale statelor europene.

  • Preşedintele interimar şi premierul se mint între ei. Oamenii aceştia îi mint şi pe români şi partenerii europeni, pentru că premierul a declarat că a trimis răspuns la cele 11 probleme ridicate de CE, iar azi la prânz aflăm de la CE că nu s-a trimis niciun răspuns oficial.

  • Nu mi-am permis niciodată să particip la mitinguri împotriva opoziţiei sau legate de orice alt obiectiv. Asta îl arată pe Crin Antonescu a fi un mincinos. Acest om îşi calcă peste principiile afirmate şi se vede că nu au nicio valoare cât timp interesele personale primează. Asta arată cât de lipsiţi de fond sunt aceşti oameni. Ponta s-a jenat să meargă la miting alături de preşedintele desemnat.

  • Legat de atitudinea preşedintelui neales Crin Antonescu: Aş vrea să-l atenţionez asupra unui lucru esenţial - de ala acel pupitru nu s-au spus niciodată minciuni. Acel loc nu a fost folosit niciodată pentru propagandă politică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici