Băsescu anunţă că va denunţa în Parlament pactul Ribbentrop-Molotov

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, la RRA, că va denunţa în faţa Parlamentului, după modelul declaraţiei de condamnare a comunismului, Pactul Ribbentrop-Molotov.

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu anunţă că va denunţa în Parlament pactul Ribbentrop-Molotov

Băsescu anunţă că va denunţa în Parlament pactul Ribbentrop-Molotov

Băsescu a spus, referindu-se la ultimele evoluţii ale relaţiilor dintre Republica Moldova şi România, că autorităţile de la Bucureşti nu au obiective pentru preşedintele R. Moldova, Vladimir Voronin sau pentru Partidul Comunist, ci pentru cei 4,5 milioane de români din ţara vecină.

El a afirmat că mulţi dintre politicienii europeni înţeleg că familiile celor două ţări sunt separate de Prut în urma unui pact “care nu are nimic comun cu realitatea de acum”, pactul Ribbentrop-Molotov.

Băsescu a anunţat, cu acest prilej, că va denunţa pactul respectiv printr-o declaraţie pe care o va face în faţa Parlamentului, după modelul declaraţiei de condamnare a comunismului, însă nu a avansat o dată legată de momentul acestui gest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici