Băsescu: Avem un precedent - CC a refuzat comasarea localelor cu parlamentarele

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, în privinţa comasării alegerilor, că există un precedent constituţional, respectiv decizia CC care a refuzat comsarea a două tipuri de alegeri, respectiv localele cu parlamentarele.

265 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Avem un precedent - CC a refuzat comasarea localelor cu parlamentarele

Băsescu: Avem un precedent - CC a refuzat comasarea localelor cu parlamentarele (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

El a menţionat, referitor la propunerea vizând comasarea alegerilor europarlamentare cu cele prezidenţiale, că există acest precedent constituţional, arătând că se îndoieşte că ar fi acceptată comasarea acestor două tipuri de alegeri.

"Ar fi extrem de greu să ne imaginăm o acceptare de către CC a unei astfel de suprapuneri", a mai spus Băsescu.

"Cred că singura variantă e cea care a mai funcţionat - alegeri simultane pentru Parlament şi preşedinte, lucru pe care l-aş îmbrăţişa dacă mi-ar propune şi mâine, în speranţa că vor respecta referendumul din 2009", a spus el.

Preşedintele a adăugat că aceasta necesită o revizuire rapidă a Constituţiei, un referendum de revizuire şi o depunere simultană de mandate de către preşedinte şi cei 588 de parlamentari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici