Băsescu: Banii spălaţi, adesea, generează terorism. Este unul din riscurile majore

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că bani negri spălaţi în România ajung să susţină organizaţii recunoscute a fi teroriste, el adăugând că acesta este un lucru major pentru ţara noastră.

278 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Banii spălaţi, adesea, generează terorism. Este unul din riscurile majore

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Apreciez foarte mult implicarea corpului avocaţilor în lupta împotriva spălării banilor. Este unul din riscurile majore, inclusiv ale ţării noastre, pentru că banii spălaţi nu generează doar construcţie de vile. Banii spălaţi, adesea, generează terorism", a afirmat şeful statului, la Congresul avocaţilor.

El a susţinut că "România nu este o ţară ferită de acest fenomen", iar "adesea banii obţinuţi pe piaţa românească ajung şi susţin organizaţii recunoscute şi etichetate a fi organizaţii teroriste".

Şeful statului a mai spus că în combaterea fenomenului spălării banilor murdari trebuie să fie în mod egal implicaţi toţi actorii sistemului juridic.

"Lupta împotriva acestui fenomen, de spălare a banilor, trebuie să fie în mod egal un atribut al judecătorului, al procurorului, al avocatului, al notarului. Este sistemul care poate contribui eficient la blocarea utilizării banilor obţinuţi ilegal în consolidarea terorismului şi România nu este o ţară ferită de acest fenomen. Ele sunt determinate ca dimensiune, adesea banii obţinuţi pe piaţa românească ajung şi susţin organizaţii recunoscute şi etichetate a fi organizaţii teroriste", a declarat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici