Băsescu, Boc şi miniştri PDL au discutat despre negocierile cu FMI - surse

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc, s-au întâlnit, marţi, la Palatul Cotroceni, pentru o discuţie legată de negocierile cu Fondul Monetar Internaţional, de fondurile de la UE şi de măsurile anticriză, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

18 afișări
Imaginea articolului Băsescu, Boc şi miniştri PDL au discutat despre negocierile cu FMI  - surse

Băsescu, Boc şi miniştri PDL au discutat despre negocierile cu FMI - surse

La întâlnire au participat şi o parte dintre miniştrii PDL.

Sursele citate au declarat că la întâlnire au fost prezenţi ministrul Dezvoltării Vasile Blaga, ministrul Transporturilor Radu Berceanu şi ministrul Economiei Adriean Videanu.

Întrevederea are loc în contextul în care reprezentanţii Guvernului şi cei ai Băncii Naţionale a României discută cu o delegaţie a Fondului Monetar Internaţional (FMI) condiţiile de contractare a unui împrumut.

O delegaţie a FMI a venit, miercurea trecută, într-o vizită de două săptămâni la Bucureşti, pentru a discuta un acord care va fi parte a unui program de finanţare multilaterală, susţinut de Uniunea Europeană şi Banca Mondială, precum şi alte instituţii financiare internaţionale. La discuţii participă şi experţi ai Comisiei Europene, Băncii Mondiale şi Băncii Centrale Europene.

Principalele discuţii vizează execuţia bugetară pentru anul 2009 şi dimensionarea corectă a veniturilor şi cheltuielilor programate.

România va insista în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru menţinerea taxei pe valoarea adăugată şi a cotei unice de impozitare la nivelul actual, iar discuţiile vor fi conduse pe cât posibil în această direcţie, a declarat, luni seara, premierul Emil Boc.

"Din punctul meu de vedere, aceste două taxe nu trebuie atinse. Voi încerca cât îmi va sta în putinţă să conduc discuţia în acest sens", a spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici