Băsescu: Ce aştept eu de la PMP? Să mă primească în sediul central când îmi termin mandatul. Ţara are nevoie de un partid nou, îl voi ajuta cum am promis

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că aşteaptă de la PMP ca, atunci când îşi încheie mandatul de şef al statului, să îl primească ”în sediul central”.

1305 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ce aştept eu de la PMP? Să mă primească în sediul central când îmi termin mandatul. Ţara are nevoie de un partid nou, îl voi ajuta cum am promis

Traian Băsescu (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

”Ce aştept eu de la acest partid? Ca după ce îmi termin mandatul să mă primească în sediul central”, a spus Băsescu la Congresul Organizaţiei de Femei a PMP, care se desfăşoară la Sinaia.

”Vreau să transfer partidului toată experienţa ca om politic, cunoştinţele în politică internă şi externă şi gestionarea unei ţări. Sunt convins că pot ajuta partidul foarte mult să se aşeze acolo unde ar trebui să se aşeze ca partid nou: un partid nou care să preia ţara de unde este acum”, a continuat Traian Băsescu.

”Să ştiţi că fostul PDL, actualul PNL, a preluat ţara de la Ion Iiescu şi a preluat-o mult mai puţin evoluată decât este acum. Cei zece ani în care actualul PNL, nu mai ştiu cum să îi spun (...), pe care îl conduceam în 2000... Vorba lui Petre Roman, sună ca dracu”, a continuat Traian Băsescu, provocând aplauze şi hohote de râs în sala Congresului femeilor din PMP.

El a precizat că ţara are nevoie de un partid nou, care să nu fi fost amestecat în compromisurile ultimilor 25 de ani şi care să îşi asume statul modern, european, nu statul în tranziţie, statul care trebuie să garanteze prosperitatea generaţiilor viitoare.

”Speranţa mea este că, până în 2016, PMP va deveni an astfel de partid. Îl voi ajuta cum am promis”, a spus Băsescu, precizând că nu doreşte să îl ”copleşească” cu personalitatea sa, ci va dori ca formaţiunea să îşi construiască propria personalitate.

Băsescu a mai spus că ”a venit timpul ca o altă generaţie de politicieni să ducă politica mai departe” şi a menţionat că păstrează obiectivul pe care l-a discutat înainte de formarea partidului, cu cei care acum sunt parlamentari PMP, ca în 2016 formaţiunea să ajungă la 25-30%.

”Voi rămâne extrem de angajat în acest obiectiv, pentru că cu un astfel de procent are un cuvânt greu de spus. Nu vreau ca acest partid să fie dependent de alte partide, aş vrea un partid cu multă personalitate şi multă determinare să schimbe în bine România”, a mai arătat Băsescu.

Băsescu: Ieri mi-am luat arhiva personală din Modrogan 1 şi o voi muta la PMP

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că ieri şi-a luat arhiva personală - cu documente din perioada în care era ministru al Transporturilor - din sediul PDL din Modrogan 1, spunând că o va muta la PMP.

Traian Băsescu a vorbit despre ”actualul PNL din Modrogan 1”.

El a spus că vineri şi-a luat arhiva personală, pe care o are din perioada în care era ministru al Transporturilor, şi pe care o ţinea în sediul PDL din Aleea Modrogan 1.

Traian Băsescu a spus că şi-a luat arhiva din Modrogan, fiindu-i teamă că va veni Crin Antonescu în biroul respectiv.

”Încă era o legătură a mea cu partidul, ştiam că o să o iau cândva, nu eram hotărât să o iau atât de repede, însă, aflând concesiile uriaşe şi modul în care PDL a fost pus pe tavă, am hotărât să o iau ieri (vineri - n.r.) şi o s-o mut la PMP”, a adăugat Traian Băsescu.

PDL şi PNL au decis să fuzioneze, viitorul partid urmând să se numească PNL şi să aibă sediul în Modrogan 1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici